Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που εδώ και πολλά χρονιά, περνά μια παρατεταμένη “άνοιξη”. Στον τουρισμό, την οικονομία, τις τέχνες, τον πολιτισμό, το ποδόσφαιρο και τόσα άλλα. Όλα μοιάζουν να είναι άψογα στημένα, ώστε να ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη ή ντόπιο, κι ας έχει εντελώς διαφορετικά γούστα.

Ακόμη και ο καιρός τις περισσότερες μέρες είναι καλός, με ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες. Αποτέλεσμα αυτών, η απίστευτη προσέλευση χιλιάδων τουριστών σε κάθε γωνιά της πόλης, με κεντρικότερο και δημοφιλέστερο σημείο τον πεζόδρομο La Rambla. Αυτός ο πεζόδρομος καταλήγει στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης στη Rambla De Mar.

Είναι μια διάβαση πεζών πάνω από το νερό και φυσική συνέχεια του πεζόδρομου La Ramblas. Σχεδιάστηκε το 1994 από τους αρχιτέκτονες Albert Viaplana και Helio Pinon  σε μοντέρνα αρχιτεκτονική και μινιμαλιστική μορφή, διαμορφώνοντας την πιο εμβληματική εικόνα του Port Vell. Εκεί βρίσκεται μια τεράστια μαρίνα, το εμπορικό κέντρο Maremagnum, με καταστήματα, εστιατόρια και καφέ, το διάσημο Ενυδρείο (Barcelona Aquarium), το Ναυτικό Μουσείο (Drassanes Reials), το Μουσείο ιστορίας της Καταλονίας, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κ.α.

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την περιοχή για να περπατήσουν, να ψωνίσουν ή όπως είδαμε να ξαπλώσουν στο ξύλινο δάπεδο ρουφώντας τις ζεστές ακτίνες του ήλιου, ή χαλαρώνοντας με θέα προς τη θάλασσα, την πόλη, ή το λόφο του Μονζουίκ.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Rambla Del Mar, Βαρκελώνη Ισπανία

Επισκεφτήκαμε την Καταλονία το Σεπτέμβριο του 2017

Δύο (2) ώρες επίσκεψης είναι αρκετές για να δείτε την περιοχή αυτή

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην περιοχή της Καταλονίας με επίκεντρο τη Βαρκελώνη

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ισπανία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση