Αφιέρωμα Ουκρανία

Περίπατος στο κέντρο του Κιέβου!

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στην όμορφη χώρα της Ουκρανίας και μετά το νυχτερινό μας περίπατο ( δείτε εδώ https://boardingpassport.com/nyxterinos-oeripatos-sto-kievo/), σειρά έχει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Αν και η νύχτα προσδίδει ιδιαίτερο ρομαντισμό στην εικόνα της πόλης, ωστόσο θα λέγαμε πως και την ημέρα το Κίεβο εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη. Προτιμήστε φυσικά να το επισκεφτείτε από την άνοιξη ως και το φθινόπωρο αφού το χειμώνα και λόγω του ψύχους ίσως να μην χαρείτε τη βόλτα σας άνετα και όπως θα θέλατε.

Στη διάρκεια των αιώνων αλλά μέχρι και τα τελευταία χρόνια με τον πρόσφατο πόλεμο, η Ουκρανία και το Κίεβο πέρασαν πολλές «φουρτούνες». Σήμερα όμως θα δείτε μια εικόνα όχι μόνο ανάκαμψης αλλά και έντονης διάθεσης για ένα καλύτερο μέλλον. Το βλέπεις και το νιώθεις παντού. Παρά τα οικονομικά και άλλα προβλήματα της χώρας, στην ατμόσφαιρα αιωρείται ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Αν περπατήσετε την πόλη θα δείτε πως όλα είναι πεντακάθαρα, περιποιημένα, με συντριβάνια και ολάνθιστα λουλούδια παντού. Στις τεράστιες λεωφόρους αλλά και τους όμορφους πεζόδρομους, χιλιάδες κόσμου απολαμβάνει την αρχοντιά που εκπέμπει το Κίεβο.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας από την Πλατεία Ανεξαρτησίας  (Майдан Незалежності) η οποία αποτελεί παραδοσιακό χώρο για πολιτικές συγκεντρώσεις, ενώ στη συνέχεια κατηφορίστε στην μεγαλοπρεπή λεωφόρο Kreshchatik αν θέλετε να δείτε κόσμο, να δοκιμάσετε ένα παγωτό στα όρθια ή απλά να ψωνίσετε. Ακριβώς παράλληλα με αυτή τη λεωφόρο υπάρχει και ένας μεγάλος πεζόδρομος για αυτή τη βόλτα σας.

Η επόμενη σας επιλογή είναι ξεκινήσετε τον περίπατο από τη Μονή του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους και να κατευθυνθείτε προς τη Μονή του Αγίου Ανδρέα διασχίζοντας γραφικές γειτονιές, ενώ στο λιμάνι της πόλης και τις όχθες του ποταμού Δνείπερου στο ύψος του σταθμού του τελεφερίκ θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε και να απολαύσετε το Κίεβο από μια άλλη ματιά.

Απαραίτητη φυσικά και η επίσκεψής σας  στην περίφημη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, το ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι δηλαδή που σήμερα θεωρείται από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

 

Info: Το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιήσαμε με το ταξιδιωτικό γραφείο Κασκαμανίδης Τουρς από τη Φλώρινα, ενώ στο παρελθόν επισκεφτήκαμε ξανά το Κίεβο με τα γραφεία Μουζενίδης και ELVITA Travel.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Κίεβο, Ουκρανία

Ταξίδεψα τον Σεπτέμβριο του 2018

Αν έχετε χρόνο συνδυάστε το ταξίδι σας με επίσκεψη στην Οδησσό

Αυτό το ταξίδι που συνδυάζει άψογα την ψυχαγωγία με την επίσκεψη σε μέρη ιστορίας και πολιτισμού.

Kaskamanidis Tours

Η Ουκρανία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση