Αυτή την ενδιαφέρουσα πόλη, την οποία επισκεφτήκαμε για λίγες μόνο ώρες, αφού ήμασταν διερχόμενοι με πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό το Πόρτο.

Το Μπέργκαμο είναι μια πόλη της βόρειας Ιταλίας που ανήκει στη περιφέρεια της Λομβαρδίας και βρίσκεται αρκετά κοντά στο Μιλάνο, σε απόσταση 45 χλμ περίπου. Αρκετοί είναι οι Έλληνες που έχουν σπουδάσει εκεί. Τα τελευταία χρόνια, έγινε περισσότερο γνωστό λόγω των πτήσεων της Ryanair από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο Orio al Serio.

Το Μιλάνο και η βόρεια Ιταλία γενικότερα, κλέβουν τις καρδιές των ταξιδιωτών με αποτέλεσμα να είναι λίγοι αυτοί που θα αφιερώσουν χρόνο σε αυτή την ιστορική και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη. Κάπως έτσι σκεφτόμασταν και εμείς στο δικό μας ταξίδι. Όμως, το χρονικό κενό μεταξύ των πτήσεων, μας προκάλεσε το ενδιαφέρον ώστε να δοκιμάσουμε και να ανακαλύψουμε αυτή την πόλη έστω και για λίγες ώρες. Και όντως το Μπέργκαμο ήταν μια ταξιδιωτική έκπληξη για εμάς, αφού δεν περιμέναμε να δούμε τόσα πολλά πράγματα, σε τόσο λίγο χρόνο.

Αφιερώστε ώρες ή ημέρες και δεν θα το μετανιώσετε στιγμή. Στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου υπάρχει γραφείο τουριστικών πληροφοριών, όπου θα ενημερωθείτε για ότι σας ενδιαφέρει, θα πάρετε χάρτες, αλλά και θα αγοράσετε εισιτήριο του λεωφορείου. Κόστος εισιτηρίου μόνο 4,5 ευρώ με επιστροφή, ενώ μέχρι την Παλιά Πόλη (Citta Alta) όπου και καταλήγει, ενώ θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα περίπου για τη μετάβασή σας.

 Μια καλή επιλογή για να έχετε μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία, είναι να κατεβείτε από το λεωφορείο στη στάση του τελεφερίκ και να συνεχίσετε απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης με αυτό το μέσο. Λάβετε υπόψη πως η χρήση του τελεφερίκ δεν έχει επιπλέον κόστος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και επιστρέφοντας.

Στην περιήγησή σας, αφιερώστε το μισό σας χρόνο στην περιτριγυρισμένη από ενετικά τείχη Παλιά Πόλη ( Citta Alta), με τα υπέροχα λιθόστρωτα στενά σοκάκια, τις μικρές πλατείες, τα μεσαιωνικά παλάτια και τις γοτθικές εκκλησίες, αλλά και τα αρκετά καταστήματα με ιταλικές λιχουδιές, καφέ, ή τουριστικά είδη. Τον υπόλοιπο χρόνο καταναλώστε τον στο κάτω μέρος της πόλης (Centro Citta) όπου βρίσκονται και τα επώνυμα εμπορικά καταστήματα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μπέργκαμο, βόρεια Ιταλία

Πόλη για περιπάτους, φαγητό, ψώνια.

Στο Μπέργκαμο ταξιδέψαμε το Φεβρουάριο του 2017

Πατήστε το εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Ryanair αλλά και πολλές άλλες επιλογές αεροπορικών εταιρειών με εναλλακτικά αεροδρόμια του Μπέργκαμο και Μιλάνο.

Η Ιταλία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση