Γκέτεμποργκ: Θα ηρεμήσει το κεφάλι σου!

Το κεφάλι σας είναι γεμάτο σκοτούρες, προβλήματα, κακές σκέψεις; Νιώθετε ένα μόνιμο άγχος για το παρόν και το μέλλον της ζωής σας; Σας έχει κουράσει το μπάχαλο και η βρωμιά που βιώνετε στα περισσότερα μέρη της χώρας μας; Ψάχνετε ένα περιβάλλον πολιτισμού, ηρεμίας και αισθητικής αρμονίας για να ηρεμήσει το κεφάλι σας;

To Γκέτεμποργκ σας περιμένει και είναι σίγουρο πως θα σας προσφέρει στιγμές μοναδικές. Ειδικά την περίοδο του θέρους μεταμορφώνεται σε έναν παράδεισο ομορφιάς. Τα χιλιάδες ολάνθιστα πολύχρωμα λουλούδια που είναι διάσπαρτα παντού, τα περιποιημένα πεντακάθαρα πάρκα αλλά και οι δρόμοι-πεζόδρομοι-ποδηλατόδρομοι της πόλης, συνθέτουν ένα ιδανικό παζλ μιας καθημερινότητας που όλοι ονειρευόμαστε.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας που βρίσκεται στη δυτική ακτή της χώρας, αποτελεί σίγουρα μια ευχάριστη ταξιδιωτική έκπληξη. Ένας προορισμός  να τον «πιεις στο ποτήρι», να ρουφήξεις αχόρταγα κάθε γωνιά του. Μια πόλη που δεν καίγεται να κερδίσει τη συμπάθειά σας και να σας αποδείξει πως είναι ελκυστική, αφού ξέρει πως πραγματικά είναι.

Κι αν τα παλαιότερα χρόνια το Γκέτεμποργκ, ήταν απλά το βιομηχανικό κέντρο ναυπήγησης πλοίων σε ολόκληρη τη Σουηδία, σήμερα είναι μια πόλη ολοζώντανη με καλή διασκέδαση, πολιτισμό, εκδηλώσεις, πολλές επιλογές για φαγητό, περιπάτους, αξιοθέατα κτλ.

 Ο Έλληνας ταξιδιώτης σίγουρα θα εκπλαγεί ευχάριστα αν επιλέξει να επισκεφτεί το Γκέτεμποργκ. Το κέντρο της πόλης δεν είναι ιδιαίτερο μεγάλο και άρα θα το περπατήσετε πολύ άνετα, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και άφθονα νερά.

Αν βαριέστε να περπατήσετε λάβετε υπόψη πως διαθέτει ένα εκπληκτικό πυκνό και συνδυαστικό δίκτυο δημοσίων μεταφορών, που εκπλήσσει και τον πιο δύσπιστο επιβάτη που θέλει να αποφύγει την ταλαιπωρία ανεβαίνοντας σε ένα αστικό λεωφορείο ή τραμ. Το απλό εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών κοστίζει 3 ευρώ αλλά σίγουρα αξίζει να αγοράσετε αυτό των 24 ωρών που κοστίζει μόλις 10 ευρώ, ενώ ισχύει και για τα πλοιάρια που ενώνουν το Γκέτεμποργκ με τα νησάκια του αρχιπελάγους.

Περπατήστε στην κεντρική λεωφόρο Kungsportsavenyen και τους πέριξ δρόμους, ξεκουραστείτε στο πάρκο Tradgards Foreningen, αλλά και αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στη γειτονιά Haga για την οποία αναφερθήκαμε αναλυτικότερα σε άλλη ανάρτηση.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Γκέτεμποργκ Σουηδία

Το επισκεφτήκαμε τον Ιούλιο του 2019

Πόλη που σίγουρα θα σας ηρεμήσει όσες έγνοιες κι αν έχετε...

Τολμήστε το ΜΟΝΟ καλοκαίρι! Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Σουηδία

Αν έχει καλό καιρό προγραμματίστε μια ημερήσια εκδρομή στα νησάκια του Αρχιπελάγους

Η Σουηδία είναι μία (1) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση