Αν ρωτήσετε κάποιον, ποια είναι η χώρα ή η πόλη που του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει τη λέξη Χριστούγεννα, το πιο πιθανό είναι να σας αναφέρει την Αυστρία και τη Βιέννη ειδικότερα. 
Όχι ότι είναι η πιο καλοστολισμένη και η πιο όμορφη στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα εκεί θα «χορτάσετε Χριστούγεννα»! Για το γεγονός ότι κατέστη ο ιδανικός Χριστουγεννιάτικος ταξιδιωτικός προορισμός τα τελευταία 20-30 χρόνια, μάλλον «υπεύθυνα» είναι τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία «πούλησαν» έξυπνα την Αυστρία. 
Υπόψη ότι οι Ευρωπαίοι δεν ταξιδεύουν πολύ τα Χριστούγεννα και μένουν παραδοσιακά στα σπίτια τους, αντίθετα με την Πρωτοχρονιά που όλοι είναι έξω. Αποτέλεσμα να υπάρχει καλή διαθεσιμότητα δωματίων και σε πιο προσιτές τιμές. Ακόμη και τα διαφημιστικά φυλλάδια των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν πιασάρικους τίτλους του τύπου : «Αυτοκρατορική Βιέννη», » Βιεννέζικο βαλς» κ.α. 
Τα παλιά «καλά» χρόνια, δεκάδες ήταν τα τσάρτερ ή τα λεωφορεία που έφταναν από Ελλάδα με εκδρομείς που αναζητούσαν το «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι».

Οι Αυστριακοί πολύ έξυπνα κατάλαβαν με ποιο τρόπο πρέπει να προσφέρουν αυτό το παραμύθι. Έτσι έστησαν ένα πλήρες και χορταστικό Χριστουγεννιάτικο προϊόν, με ωραίους στολισμούς σε όλη την πόλη, παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες αγορές, άριστα διατηρημένα ιστορικά κέντρα με προβολή των μνημείων τους, αλλά και χώρους χαλάρωσης για καφέ, ποτό, φαγητό κ.α., όλα εξαιρετικής αισθητικής με όμορφο κόσμο που χαίρεσαι να είσαι μαζί του. Επιπλέον οι επιλογές για θεάματα που έχουν σχέση με την κλασσική μουσική, κονσέρτα, συναυλίες, παραστάσεις, προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν.

Το μοναδικό αρνητικό αν επισκεφτείτε τη Βιέννη αυτή την περίοδο είναι το υπερβολικό κρύο που ίσως δυσχεράνει τις κινήσεις σας εκεί. Έχετε επίσης μεγάλες πιθανότητες να συναντήσετε χιόνι, αλλά δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην πρόσβασή σας. 

Φυσικά η Βιέννη είναι εξίσου ενδιαφέρουσα τόσο  την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βιέννη Αυστρία

Πρωτεύουσα της Αυστρίας ιδανική για επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Στη Βιέννη ταξιδέψαμε το Δεκέμβριο του 2017 και μείναμε δύο (2) ημέρες

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Zorpidis Travel Services

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Αυστρία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση