Την πανέμορφη και γραφική Καστοριά, την έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως, η βόλτα που πραγματοποιήσαμε ειδικά μόνο στη νότια παραλία της λίμνης, συνδυαστικά με τα πόδια αλλά και φεύγοντας με το λεωφορείο ήταν μια μοναδική εμπειρία. 

Ο ανοιξιάτικος περίπατος που πραγματοποιήσαμε, ήταν απόλυτα χαλαρωτικός μέσα έναν επίγειο καταπράσινο παράδεισο, σε συνδυασμό με τα γραφικά οικήματα της γειτονιάς του Ντολτσό, αλλά και τα ήρεμα νερά της λίμνης. Αν βρεθείτε κι εσείς στη πόλη, θα πρέπει να κάνετε αυτή τη βόλτα, αλλά σας συνιστούμε να ολοκληρώσετε όλο τον κύκλο και δεν θα το μετανιώσετε στιγμή.

Με αφετηρία και άφιξη την πρώην Νομαρχία, και σε μια απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων, μπορείτε να κάνετε μια κυκλική βόλτα με πολλούς τρόπους. Αν αντέχετε περπατήστε την και το τοπίο θα σας αποζημιώσει ! Υπάρχει και η λύση του ποδηλάτου, ενώ για τους πιο τεμπέληδες η επιλογή του αυτοκινήτου είναι κι αυτή ενδιαφέρουσα. Προσοχή ! Δεν μιλάμε για το γύρο ολόκληρης της λίμνης, αλλά για το τεράστιο “κομμάτι” γης, που εισχωρεί μέσα στη λίμνη.

Μπροστά στη Νομαρχία υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας. Στην εκκίνηση θα δείτε την κοσμική ζωή της Καστοριάς με τα πολλά καφέ και ταβερνάκια, ενώ το επόμενο σημείο ενδιαφέροντος είναι το γραφικό Ντολτσό. Στη μέση περίπου της διαδρομής σας, απαραίτητη η στάση στην Παναγία τη Μαυριώτισσα και το καταπληκτικό Σπήλαιο του Δράκου, ενώ η επόμενη στάση θα πρέπει να γίνει στη βόρεια πλευρά της πόλης στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Καστοριά, Μακεδονία

Πρωτεύουσα του νομού Καστοριάς με πληθυσμό περίπου 22.000 κατοίκους.

Επιπλέον πληροφορίες για την πόλη http://www.kastoria.gov.gr/

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα ή ημερήσιες εκδρομές σε Καστοριά αλλά και Πρέσπες

Η απόσταση από Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι 195 χλμ και 480 χλμ αντίστοιχα.

Πατήστε το εικονίδιο για να δείτε on line πρόγνωση καιρού.

Αφήστε μια απάντηση