Για τους περισσότερους Έλληνες, η Σουηδία αλλά και άλλες χώρες όπως η πχ η Γερμανία, δεν θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Σε αυτό συνέβαλαν κατά κάποιο τρόπο και οι αρνητικές διηγήσεις των Ελλήνων μεταναστών, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προτάσεις των ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας μας. 
 
 Σημαντικός παράγοντας επίσης και το ακριβό κόστος ζωής σε σχέση με τα Ελληνικά πορτοφόλια. Είναι λίγο αστείο αλλά οι πιο πολλοί γνωρίζουν στοιχεία αυτής της όμορφης χώρας κυρίως μέσω του πολυκαταστήματος της ΙΚΕΑ.
 
 Η πραγματικότητα φυσικά είναι διαφορετική. Αν επισκεφτείτε τη Σουηδία –ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- ίσως και να εκπλαγείτε από τα άγνωστα διαμάντια που μπορείτε να δείτε εκεί. Και δεν μιλάμε μόνο για την υπέροχη Στοκχόλμη αλλά και για το Γκέτεμποργκ και τα νησιά του αρχιπελάγους Bohuslän. Βρίσκεται απέναντι του Γκέτεμποργκ και εκτείνεται σε μήκος 280 χιλιομέτρων στις δυτικές ακτές της Σουηδίας. 
 
 Αν βρεθείτε κάποτε σε αυτή την γοητευτική πόλη και δεύτερη σε πληθυσμό στη Σουηδία, αξίζει να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα για να ανακαλύψετε κάποια από τα νησάκια του τόπου αυτού. Κυρίως όμως θα ανακαλύψτε τον ίδιο σας τον εαυτό! Κι αυτό θα συμβεί διότι θα έχετε πολύ χρόνο να σκεφτείτε χωρίς να σας επηρεάζει απολύτως τίποτα. Θα περιπλανηθείτε σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον ηρεμίας και εκκωφαντικής ησυχίας, καθαριότητας, χαλάρωσης και απόλυτης αρμονίας της φύσης με τους ανθρώπους και τις κατασκευές τους.
 
 Είναι τέτοιο το κλίμα που θα βιώσετε, που είναι σίγουρο πως θα γνωρίσετε άγνωστες πτυχές του εαυτού σας. Το αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ βρίσκεται σε κοντινή σχετικά απόσταση από το Γκέτεμποργκ. Θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα, εάν πάρετε το τραμ («Μαύρη» γραμμή Νο 11) ή το αστικό λεωφορείο από το κέντρο της πόλης μέχρι το μικρό λιμάνι και τον τερματικό σταθμό με την ονομασία Saltholmen. Αν αγοράσετε το ημερήσιο εισιτήριο όλων των μέσων μεταφοράς της πόλης το οποίο κοστίζει 10 ευρώ, θα έχετε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε και για όλα τα καραβάκια που συνδέουν το ηπειρωτικό μέρος με τα διάφορα νησάκια. Αυτό το εισιτήριο έχει διάρκεια 24 ωρών και ο χρόνος ξεκινά να μετρά από την πρώτη «ακύρωση» που θα κάνετε πάνω στο μέσο που θα πάρετε. 
 
 Επιλέξτε κάποιο από τα νησιά που νομίζετε πως ταιριάζει στα γούστα και την αισθητική σας. Εμάς μας πρότειναν να επισκεφτούμε το νησί Brännö το οποίο δικαίωσε στο μέγιστο την επιλογή μας. Ήμασταν και τυχεροί που είχε καιρικές συνθήκες Ελλάδας. Σε είκοσι λεπτά ήμασταν από το Saltholmen στο Brännö κάνοντας μια μικρή στάση στο νησάκι Aspero. Αυτό που θα σας κάνει εντύπωση είναι τα εκατοντάδες ποδήλατα που θα δείτε σε αυτά τα νησιά. Όλοι οι κάτοικοι για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ποδήλατα αφού απαγορεύονται τα αυτοκίνητα σε όλα τα νησάκια. Για τις μεταφορές υλικών χρησιμοποιούν κάποια διασκευασμένα και πάλι ποδήλατα. 
 
 Τα νησιά του αρχιπελάγους, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για μεγάλους περιπάτους και βόλτες με ποδήλατο, ψάρεμα, η εκδρομές με μικρά σκάφη. Τα γραφικά ξύλινα πολύχρωμα σπιτάκια σε συνδυασμό με την καταπράσινη φύση και τα ολάνθιστα λουλούδια είναι χάρμα οφθαλμών. Θα βρείτε κάποιο κατάστημα για καφέ, φαγητό, σουβενίρ, ή να κοιμηθείτε σε κάποιο ξενώνα, αλλά μην περιμένετε ποικιλία επιλογών.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αρχιπέλαγος του Γκέτεμποργκ

Το επισκεφτήκαμε τον Ιούλιο του 2019

Θα χρειαστείτε συνολικά μια ολόκληρη ημέρα

Τολμήστε το ΜΟΝΟ καλοκαίρι! Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Σουηδία

Πληροφορίες για μετακίνηση

Η Σουηδία είναι μία (1) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση