Το Κίεβο η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί τα περισσότερα ιστορικά της μνημεία σε εξαιρετικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα είναι μια πόλη πνιγμένη στο πράσινο, αφού είναι «περικυκλωμένη» από δάση και διαθέτει πολλά περιποιημένα μεγάλα πάρκα, πλατείες, γραφικούς δρόμους, πεζόδρομους κ.α.

Στα κυριότερα αξιοθέατα περιλαμβάνονται οι δεκάδες πολύχρωμες ορθόδοξες εκκλησίες με τους εντυπωσιακούς επίχρυσους τρούλους, αλλά και τα πανέμορφα επιβλητικά κτίρια που είναι διάσπαρτα στην πόλη. Τις βραδυνές ώρες εντυπωσιάζουν ακόμη περισσότερο, ειδικά όταν φωτίζονται.

Ένας πολύ όμορφος και ρομαντικός περίπατος που αξίζει να δοκιμάσετε ειδικά τη νύχτα, είναι αυτή που περιλαμβάνει τον δρόμο με την ονομασία «Κάθοδος του Αγίου Ανδρέα» ( Andriyivskyy Descent και στα Ουκρανικά Андріївський узвіз). Πολλοί χαρακτηρίζουν την ευρύτερη γειτονιά και ως «Μονμάρτη του Κιέβου» αφού μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με τη φημισμένη καλλιτεχνική περιοχή του Παρισιού.

 Αυτή η ιστορική κάθοδος συνδέει τη γειτονιά του Άνω Τίβερη ή Παλιό Κίεβο, με την εμπορική περιοχή Podil. Η συγκεκριμένη απόσταση του συγκεκριμένου δρόμου είναι μόλις επτακόσια είκοσι μέτρα (720), σε ένα λιθόστρωτο δάπεδο, με γκαλερί, καταστήματα τέχνης, τουριστικά είδη, μικρά καφέ και εστιατόρια, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε μια αρκετά μεγαλύτερη βόλτα.

Με αφετηρία τη Μονή του Αγίου Μιχαήλ με τους χρυσούς τρούλους κατευθυνθείτε προς τη Μονή του Αγίου Ανδρέα. Από εκεί ξεκινήστε την κάθοδό σας σε ένα περιβάλλον άκρως ρομαντικό και ατμοσφαιρικό.

Αν έχετε κουράγιο και δυνάμεις συνεχίστε το νυχτερινό σας περίπατό σε μια μεγάλη λεωφόρο και με εντελώς διαφορετική αισθητική την Petra Sahaidachnoho Street. Εκεί θα βρεθείτε σε δεκάδες μοντέρνα καταστήματα εστίασης ή εμπορικά, ενώ η πλειοψηφία του κόσμου είναι ντόπιοι και κυρίως νεολαία.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Κίεβο, Ουκρανία

Ταξίδεψα τον Σεπτέμβριο του 2018

Αν έχετε χρόνο συνδυάστε το ταξίδι σας με επίσκεψη στην Οδησσό

Αυτό το ταξίδι που συνδυάζει άψογα την ψυχαγωγία με την επίσκεψη σε μέρη ιστορίας και πολιτισμού.

Kaskamanidis Tours

Η Ουκρανία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση