Η λίμνη Δοϊράνη βρίσκεται στο νομό Κιλκίς και θεωρείται μια από τις πιο γραφικές λίμνες της Ελλάδας. Ένας υγροβιότοπος εξαιρετικού τουριστικού ενδιαφέροντος, που ενώ δείχνει απόκοσμη ταυτόχρονα είναι και τόσο γοητευτική!

 Δυστυχώς όμως αν και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς ( μόλις 70 χλμ και 30 χλμ αντίστοιχα), ωστόσο θεωρείται λίγο “μακριά”, για να την επισκεφτεί κάποιος.

Τόσο για τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης και των γύρω πόλεων, όσο και τους ξένους που επισκέπτονται την πόλη και επιθυμούν να γνωρίσουν κάποιες από τις πέριξ περιοχές, εκτός φυσικά τη Χαλκιδική.

Η ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης, ενώ έχει άπειρα πλεονεκτήματα για να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, ωστόσο οι περισσότεροι ή δεν τη γνωρίζουμε καν, ή δεν σκεφτήκαμε να την επισκεφτούμε.

Κάθε εποχή του χρόνου αλλάζει εντυπωσιακά η εικόνα της, στα χρώματα, τη βλάστηση ακόμη και τη στάθμη των υδάτων. Ακόμη και το χειμώνα οι εικόνες είναι εκπληκτικές. Εδώ θα δείτε και θα ανακαλύψετε μια άλλη Ελλάδα, μοναδική, παρθένα, ανέγγιχτη.

 Η λίμνη “μοιράζεται” ανάμεσα στην Ελλάδα ( νομός Κιλκίς) και τη χώρα των Σκοπίων. Στην Ελληνική πλευρά βρίσκεται το ομώνυμο χωριό όπου λειτουργούν κάποιες ψαροταβέρνες με δημοφιλέστερο πιάτο το γριβάδι, ενώ υπάρχει και τελωνειακός σταθμός αν επιθυμείτε να μεταβείτε από εδώ στη γειτονική χώρα.

Το όνομά της προέρχεται πιθανώς, από τους αρχαίους Δόβηρες που ήταν Παιονικό φύλο, εγκατεστημένο στην περιοχή. Αποτελεί κατάλοιπο της αρχαίας λίμνης Παιονίας που καταλάμβανε πολύ μεγαλύτερη έκταση.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Λίμνη Δοϊράνη

Βρίσκεται στο νομό Κιλκίς, ενώ στις όχθες της υπάρχει το ομώνυμο χωριό. Τα 2/3 της λίμνης ανήκουν στη χώρα των Σκοπίων και το 1/3 στην Ελλάδα.

Προορισμός εξαιρετικού φυσικού κάλους που αξίζει την επίσκεψή σας όλες τις εποχές του χρόνου.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα ή ημερήσιες εκδρομές

Η απόσταση από Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι 70 χλμ και 560 χλμ αντίστοιχα.

Πατήστε το εικονίδιο για να δείτε on line πρόγνωση καιρού.

Αφήστε μια απάντηση