Αναμφισβήτητα το νησί της Ρόδου αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της τουριστικής Ελλάδας. Ήδη από τις δεκαετίες του 50 και 60, ξεκίνησε δειλά να προσφέρει οργανωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους τουρίστες της εποχής.

Με τα χρόνια αποτέλεσε αγαπημένο τόπο διακοπών κυρίως των Σκανδιναβών και των Ευρωπαίων αλλά και επιλογή των περισσότερων Ελληνικών σχολείων για τη θρυλική πενθήμερη εκδρομή των αποφοίτων.

Η φυσική ομορφιά της μοναδική σαν πολύτιµο σµαράγδι στο στέµµα του ελληνικού τουρισµού! Η ιστορία της μακραίωνη έχοντας αφήσει το πολιτιστικό αποτύπωµά της διαµέσου των αιώνων, από τους αρχαίους χρόνους, το Βυζάντιο, την εποχή των ιπποτών µέχρι τους σύγχρονους καιρούς.

Σήμερα αποτελεί μια σταθερή τουριστική αξία, που την επιλέγουν πολλοί Έλληνες και Ευρωπαίοι αλλά και ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Ισραήλ, Μέση Ανατολή κ.α. Ο επισκέπτης του νησιού, όπου και να περπατήσει, θα βρεθεί ανάμεσα σε μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία 50 αιώνων. Κάθε γωνιά της Ρόδου είναι και ένας περίπατος στους διάφορους πολιτισμούς και τις θρησκείες που τους σφράγισαν.

Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου

Καμάρι του νησιού η εκπληκτική Παλιά Πόλη της Ρόδου η οποία είναι μία από τις λίγες λειτουργικές μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο, που συνεχίζει να κατοικείται και να έχει ζωή, προσελκύοντας χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες. Το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου, η περίφημη Οδός των Ιπποτών, τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και τα δεκάδες καταστήματα, όχι μόνο θα σας ενθουσιάσουν ειδικά τις βραδινές ώρες αλλά θα γυρίσετε κυριολεκτικά πίσω στο χρόνο!

Εκτός πόλης

Εκτός πόλης θα θαυμάσετε το γραφικό Μανδράκι, το εντυπωσιακό ενυδρείο, το μοναδικό πανόραμα της Ρόδου από το λόφο του Μόντε Σμιθ, ενώ πιο μακριά περιηγηθείτε στην αρχαία Κάμειρο, την Πομπηία της Ρόδου, το γραφικό μοναστήρι στην Φιλέρημο, την κοιλάδα των Πεταλούδων,  τη Λίνδο με την επιβλητική της ακρόπολη, τα ιαματικά λουτρά της Καλλιθέας. Για εσάς που θέλετε να απολαυστικές βουτιές, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση αλλά και βραδινή διασκέδαση σημειώστε το Φαληράκι με τον κοσμοπολίτικο αέρα αλλά και την Ιξιά, τις παραλίες Αφάντου, Τσαμπίκα, Χαράκι, Στεγνά, ενώ η παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο έχει διακριθεί ως μια από τις 10 καλύτερες της Ευρώπης.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρόδος Δωδεκάνησα

Την επισκεφτήκαμε τον Ιούνιο του 2018

Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο Ρόδο και αν έχετε χρόνο, μαζί με Σύμη, Καστελόριζο, Χάλκη.

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Zorpidis Travel

Aegean Airlines

Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Γεωργιάδη

Αφήστε μια απάντηση