Αυτή η ονειρεμένη Αλσατική πόλη της Γαλλίας, αναμφίβολα πρέπει να είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της Ευρώπης. Αν την επισκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων που όλα είναι στολισμένα και φωτισμένα στο κλίμα των ημερών, είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει μετατρέποντας το ταξίδι σας σε ένα υπέροχο ονειρεμένο παραμύθι. Κι αν τα Χριστούγεννα είναι όμορφο, το καλοκαίρι το Colmar γίνεται πανέμορφο. Τόσο πολύ, που όταν το δείτε από κοντά ίσως και να αναφωνήσετε αυθόρμητα : « Δεν αντέχω τόση ομορφιά» ! 

 Το Κολμάρ (Colmar) είναι μια πόλη περίπου 130.000 κατοίκων, στο διαμέρισμα του Άνω Ρήνου της περιφέρειας της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία. Είναι τοποθετημένο κοντά στο Στρασβούργο (65 χλμ), στα σύνορα με Γερμανία και Ελβετία. Η πόλη αποτελεί την «πρωτεύουσα” των Αλσατικών κρασιών , ενώ υπάρχει έντονη βιομηχανική δραστηριότητα και φυσικά πολλοί τουρίστες, αφού είναι γραφικό και πανέμορφο, χειμώνα ή καλοκαίρι!

 Τους θερινούς μήνες μπορείτε να κάνετε περιπάτους στα στενά της πόλης ανάμεσα στα παραδοσιακά Αλσατικά κτίρια ή ρομαντικές βαρκάδες στη «Μικρή Βενετία”, δηλαδή το κανάλι του ποταμού Λάουχ , που διέρχεται μέσα από την πόλη, ενώ τα ανθισμένα λουλούδια δημιουργούν παντού ένα εκπληκτικό σκηνικό.

 Αν έχετε χρόνο και διάθεση, επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Unterlinden ένα πρώην μοναστήρι του Τάγματος των Δομινικανών, το Μουσείο Μπαρτολντί (Musée Bartholdi), τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, αλλά και το Ναό των Δομινικανών ( Δεν αποτελεί πλέον ναό σε λειτουργία, αλλά απλό αξιοθέατο), την Οικία Πφίστερ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Εθνογραφίας (Musée d’histoire naturelle et d’ethnographie) και το Μουσείο δημοτικών εργοστασίων (Musée des usines municipales), με Βιομηχανικά και τεχνολογικά εκθέματα στο χώρο ενός παλαιού εργοστασίου. Κοντινά αεροδρόμια για την πρόσβασή σας στο Κολμάρ, είναι αυτά της Βασιλείας και της Στουτγάρδης.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Κολμάρ Αλσατία, Γαλλία

Ταξίδεψα τον Ιούλιο του 2018

Γραφική πόλη

Επισκεφτείτε το Κολμάρ θερινούς μήνες ή την περίοδο των Χριστουγέννων

Cosmorama Travel

Aegean Airlines

Αφιερώστε μία (1) ολόκληρη ημέρα στο Κολμάρ

Καιρός ανοιξιάτικος-δροσερός την περίοδο του καλοκαιριού

Αφήστε μια απάντηση