Ταξιδεύει…γράφει.. φωτογραφίζει… η Μαρία Ορφανίδου*

Από τη μουντή πρωτεύουσα Nouakchott με τις χρωματιστές πιρόγες, μέχρι τα ανατολικά σύνορα με το Μάλι, στην απομονωμένη, αλλά πανέμορφη αρχαία πόλη Oualata, με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες… Και από την όαση Terjit μέχρι τη διάσημη παλιά πόλη Ouadane. 

Η Μαυριτανία είναι άγρια, άνυδρη και κάποιες φορές μονότονη. Χώρα καθαρά για ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια, με έναν λαό κλειστό, αλλά πολύ περιποιητικό και απίστευτα φιλόξενο. 20 ημέρες περιηγήθηκα σε αυτή την απομονωμένη γωνιά της γης, και έζησα μοναδικές στιγμές που δεν είχα ζήσει σε όσα ταξίδια είχα κάνει μέχρι τότε. 

Δεν υπάρχει λόγος να επισκεφθείς τη Μαυριτανία, εάν δε μείνεις έστω για λίγο στην έρημο, και δεν πατήσεις το πόδι σου στην πιο αρχαία πόλη της χώρας. Το Chinguetti, με τα διάσημα αρχαία χειρόγραφα, που φυλάσσονται σε οικογενειακές βιβλιοθήκες στην παλιά πόλη, αποτελούσε κάποτε τον πιο σημαντικό σταθμό των καραβανιών. 

Οι 3 ημέρες σε καταυλισμό νομάδων στη μέση της Σαχάρας, λίγα χλμ έξω από το Chinguetti, ήταν η πιο όμορφή μου εμπειρία από αυτό το ταξίδι. Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι, ήρεμοι άνθρωποι, καμήλες και κατσικάκια….δε χρειαζόμουν τίποτε άλλο να πω την αλήθεια! 

Ιδιαίτερο επίσης ταξίδι ήταν η διάσχιση της ερήμου πάνω στο τρένο με το σίδηρο, από το χωριό Choum, έως το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της χώρας, το Nouadhibou. Όσο τρελό και εάν ακούγεται (ή φαίνεται), είναι μία μοναδική περιπέτεια, που μένει για πάντα στο μυαλό.

 *Ποια είμαι;

Eίμαι η Μαρία, λάτρης των ταξιδιών, της φύσης, της περιπέτειας και της φωτογραφίας.
Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είμαι, τι δουλειά κάνω και που μένω, αλλά πως επιλέγω να αξιοποιήσω τον χρόνο μου, σε κάθε μέρος που επισκέπτομαι.
Δε μετράω χώρες, αλλά εμπειρίες. 
Δεν ταξιδεύω για να κάνω διακοπές ξαπλωμένη σε μια παραλία, αλλά για να εξερευνήσω όσο μπορώ περισσότερο τον κάθε τόπο. 
Δε θα πάω στην άλλη άκρη του κόσμου για να περπατήσω απλά σε μια πόλη, αλλά για να δω ιδιαίτερα τοπία, να γνωρίσω ντόπιους και να ζήσω στιγμές που θα τις θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.
Έχω ταξιδέψει και μόνη και με παρέα, σε χώρες με θερμοκρασίες από -25C μέχρι +50C, σε βουνά, σε ερήμους, σε υφάλους, σε ποτάμια, σε τροπικά δάση, σε χαοτικές πόλεις και πολύχρωμα χωριά. 
Και όλα αυτά έχω επιλέξει να τα μεταφέρω, όπως ακριβώς τα βλέπουν τα δικά μου μάτια, σε ταξιδιωτικά άρθρα και στην προσωπική μου ταξιδιωτική ιστοσελίδα www.tripsofourlife.com, που ίσως παρακινήσει κάποιους να ξεφύγουν από τη βολή τους και να γνωρίσουν λίγο πιο ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη.
 
Περισσότερες φωτογραφίες στο https://www.instagram.com/tripsofourlife/

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μαυριτανία, Αφρική

Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Νουακσότ

Η Μαυριτανία είναι χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής. Έχει πληθυσμό 4.271.197[2] κατοίκους, σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2021 και έκταση 1.030.700 τ.χλμ., με αποτέλεσμα να είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες της ηπείρου αλλά και του κόσμου. Οι επίσημες γλώσσες της χώρας είναι η Αραβική και η Γαλλική, ενώ η επίσημη θρησκεία της χώρας είναι το Σουνιτικό Ισλάμ. Το νόμισμα της χώρας είναι η ουγκίγια.

Cosmorama Travel

Πετάξαμε με Turkish Airlines

Η Μαυριτανία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Πατήστε στο εικονίδιο για τρόπους μετακίνησης

Αφήστε μια απάντηση