Όσοι επισκέπτονται τη χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό μπορούν να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες κάνοντας βουτιές στις Cenote. Πρόκειται για υπόγειες λίμνες ή καταβόθρες οι οποίες αρχικά ήταν σπήλαια που κάποια στιγμή κατέρρευσε η οροφή τους (κάτι αντίστοιχο είναι το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά). Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει αρκετές, με κάποιες από αυτές να είναι επισκέψιμες για το κοινό. Οι περισσότερες συνδέονται με άλλα υπόγεια ποτάμια ή λίμνες.

 Οι Μάγιας τις θεωρούσαν ιερούς τόπους και τις χρησιμοποιούσαν για ιερές τελετές, θυσίες ή και χαλάρωση. Η αρχαιολογική και σπηλαιολογική «σκαπάνη» βρήκε εκεί οστά ανθρώπων αλλά και κοσμήματα μέσα στα βαθιά νερά των cenote. Επισκεφτήκαμε και κολυμπήσαμε σε μια πιο τις διάσημες και εντυπωσιακές cenotes με την ονομασία Ik Kil, που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Βαγιαδολίδ και τα ερείπια των Μάγια της Τσίτσεν Ίτζα. Η διάμετρός της είναι εξήντα μέτρα, το ύψος από το έδαφος είκοσι έξι και το βάθος νερού σαράντα μέτρα. Όταν πέφτουν οι ακτίνες του ήλιου τα νερά γίνονται τιρκουάζ με φόντο σταλακτίτες, βράχους και εξωτικά φυτά που κρέμονται αρκετά μέτρα.

 Το περιβάλλον είναι πέρα από τη φαντασία για να βιώσετε ένα εντελώς διαφορετικό κολύμπι αλλά και ατέλειωτες βουτιές. Όσοι δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας σχετικά με την ασφάλεια, μπορείτε να νοικιάσετε σωσίβιο με κόστος ένα ευρώ, ενώ υπάρχουν άλλες cenote που γίνονται ρομαντικά εστιατόρια σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον. Ο χώρος είναι καλά οργανωμένος, με εστιατόριο, χώρο ξεκούρασης και αποδυτήρια.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Γιουκατάν, Μεξικό

Ταξίδεψα τον Οκτώβριο του 2019

Ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Καιρός πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama travel

Turkish Airlines

To Μεξικό είναι οκτώ (8) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση