B’ Μέρος (Μοντρέ-Βίσπ-Ζέρματτ ανηφορίζοντας το βουνό με τρένο σε υψόμετρο 1620 μ!)

Μήπως σου ξέφυγε το πρώτο μέρος; Βρες το εδώ

 Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην εμπειρία μας με το Αλπικό τρένο στην Ελβετία, μετά τη διαδρομή Βέρνη-Μοντρέ, σειρά έχει μια πολύ πιο εντυπωσιακή. Ήταν η διαδρομή Μοντρέ-Βίσπ-Ζέρματττην οποία θα κάναμε ανηφορίζοντας τα ψηλά βουνά σε υψόμετρο 1620 μέτρων!

 Αφήνοντας πίσω μας το γραφικό Μοντρέ, ο επόμενος προορισμός ήταν το δημοφιλές χειμερινό θέρετρο Ζέρματτ ( ή Τσερμάττ ). Μόλις βγήκαμε από το ηλιόλουστο Μοντρέ και πάλι το τοπίο ήταν χιονισμένο σε όλη τη διαδρομή, το τραίνο ξεκίνησε να διέρχεται μια μεγάλη κοιλάδα, ενώ ενδιάμεσοι σταθμοί που προσπεράσαμε ήταν οι πόλεις Μαρτινύ, Σιόν και Σιέρε.

 Για όσους ήθελαν να μεταβούν όπως εμείς στο Ζέρματτ, έπρεπε να αλλάξουν τραίνο στο Βίσπ. Φυσικά μπορείτε να έρθετε και από την ανατολική πλευρά της Ελβετίας, αφού από εκεί ξεκινά  μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές σιδηροδρομικές γραμμές, με την ονομασία «Clacier Express», η οποία ενώνει το Σαιντ Μόρτιτζ και το Νταβός, με το Ζέρματτ.

 Με την άφιξη στο Βίσπ, μέσα σε 10-15 λεπτά ξεκινούσαμε ήδη για το ορεινό Ζέρματτ το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1620 μέτρων. Όταν είδαμε από κάτω προς τα πάνω τη θέα του βουνού, μας φάνηκε μάλλον σαν αστείο η ανάβαση με το τραίνο.

 Φανταστείτε περίπου σαν να ανεβαίνει μια αμαξοστοιχία στον Όλυμπο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτή την εκπληκτική διαδρομή η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά.

 Γραφικά μικρά χωριουδάκια, παγετώνες, ποτάμια, άγριο σκληρό τοπίο αλλού, και χιονισμένα δάση παραπέρα, σε έκαναν να εύχεσαι να μην τελειώσει αυτή η ανάβαση. Και σε ένα τραίνο πολυτελέστατο, ειδικά διαμορφωμένο με επιπλέον τζάμια για ακόμη καλύτερη θέαση του τοπίου.

 Το Ζέρματτ είναι το γερμανόφωνο κομμάτι του Βαλαί στην Ελβετία. Βρίσκεται στο άνω άκρο της κοιλάδας Μάττερπαλ , στους πρόποδες των ψηλότερων βουνών της Ελβετίας. Είναι διάσημο ορειβατικό και χειμερινό θέρετρο στις Ελβετικές Άλπεις, και αγαπημένο των πλουσίων Ευρωπαίων και όχι μόνο.

 Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, -εκτός από το εμβληματικό όρος Μάττερχορν- είναι ότι απαγορεύονται τα οχήματα μέσα στο χωριό. Μικροσκοπικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, αλλά και αμαξάδες εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των τουριστών. Η επιστροφή μας για Βέρνη διάρκειας 2 ωρών και 15΄, έγινε και πάλι μέσω του Βίσπ.

 Κάποια Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν εκδρομικά πακέτα την Ελβετία, περιλαμβάνουν και μέρος αυτής την εμπειρίας ανάλογα φυσικά τη διαδρομή που θα επιλεγεί.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ελβετία, (Μοντρέ-Βισπ-Ζέρματτ)

Σιδηροδρομική διαδρομή που αποτελεί ταυτόχρονα ταξιδιωτική εμπειρία

Στην Ελβετία ταξιδέψαμε το Δεκέμβριο του 2015

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην Ελβετία

Αρκετές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ελβετία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση