Αν θα αξιολογούσαμε τον πιο ρομαντικό και ερωτικό νυχτερινό περίπατο μεταξύ πόλεων της κεντρικής Ευρώπης, τότε αυτόν στην Πράγα μάλλον θα τον κατατάσσαμε στο νούμερο ένα.

 Μια παραμυθένια κυριολεκτικά πόλη, η οποία θα σας μαγέψει, θα σας συναρπάσει και θα σας ενθουσιάσει αν πραγματοποιήσετε μια βόλτα εκεί, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Με μία μόνο προϋπόθεση: Να μην επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Διότι το χειμώνα το κρύο στην Πράγα είναι ανυπόφορο.

 Το κέντρο της Πράγας αποτελείται από πέντε ιστορικά μέρη: Την Παλιά Πόλη (Staré Město), την Εβραϊκή συνοικία (Josefov) και την Νέα Πόλη (Nové Město) – τα οποία βρίσκονται στην δεξιά μεριά του ποταμού Vltava(Μολδάβας) – καθώς και τις περιοχές του Κάστρου (Hradčany) και (Malá strana) όπου βρίσκονται στην αντιπέρα όχθη του ποταμού. Ο δικός μας νυχτερινός περίπατος πραγματοποιήθηκε στη Stare Mesto.

 Η Πλατεία της παλιάς πόλης (Staromestske Namesti) είναι η καρδιά και το σημείο εκκίνησης για την ανακάλυψη της πόλης. Υπέροχα μπαρόκ και ρομαντικά κτίρια, λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια, η περίφημη εκκλησία Τιν με τα βέλη στους τρούλους της και το Παλιό Δημαρχείο με το πασίγνωστο Αστρονομικό Ρολόι που κατασκευάστηκε το 1410, είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα που θα δει ο επισκέπτης.

 Αν είστε ήδη ερωτευμένοι, θα απογειωθείτε στα ουράνια περπατώντας σε αυτή την υπέροχη πόλη. Συνιστάται ανεπιφύλακτα και σε ζευγάρια που περνάνε κρίση στη σχέση τους και είναι στη φάση της ανώμαλης προσγείωσης. Αν και εκεί δεν ηρεμήσουν και δεν τα βρουν έστω και προσωρινά, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

 Μην παραλείψετε επίσης να περάσετε από το περίφημο Αστρονομικό ρολόι που προσελκύει πλήθη τουριστών κάθε φορά που αλλάζει η ώρα. Τότε εμφανίζονται σε πομπή οι 12 Απόστολοι, ενώ οι μορφές της Ματαιότητας, της Φιλαργυρίας, του θανάτου και του Τούρκου αρχίζουν να χειρονομούν.

 Όταν κουραστείτε υπάρχουν στη διάθεσή σας δεκάδες όμορφα ατμοσφαιρικά καφέ ή μπυραρίες για να πιείτε ή να φάτε κάτι και να χαλαρώσετε. Επιπλέον στο δικό μας νυχτερινό περίπατο περάσαμε και από τις μεγάλες και γνωστές πλατείες Νamesti Republiky και Wenceslas.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Πράγα, Τσεχία

Stare Mesto, Παλιά μεσαιωνική πόλη

Στην Τσεχία και την Πράγα ταξιδέψαμε αρκετές φορές, με τελευταία το Φεβρουάριο του 2017

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Zorpidis Travel Services

Αρκετές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Τσεχία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση