Χρώματα κι αρώματα!

 Οι Σπέτσες, μαζί με την Ύδρα, την Αίγινα και τον Πόρο, είναι μάλλον από τα δημοφιλέστερα διαμαντένια στολίδια του Αργοσαρωνικού κόλπου. Οι Σπέτσες είναι ένα νησί το οποίο θα λέγαμε πως είναι γεμάτο χρώματα κι αρώματα, είναι ιδανικό για την απόδραση του Σαββατοκύριακου. Ακόμη και για μια ημερήσια εκδρομή, αφού βρίσκεται κοντά στην ηπειρωτική χώρα αλλά και έχει καλό ακτοπλοϊκό δίκτυο. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η παροχή θαλασσίων ταξί για τη μεταφορά σας, όπου επιθυμείτε.

 Πέρα από τη φινέτσα, γραφικότητα και την άριστη διατήρηση των παραδοσιακών αρχοντικών και οικισμών, στις Σπέτσες θα απολαύσετε κολύμπι στις ομορφιές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Το νησί είναι κατάφυτο από πεύκα κι αρωματικά φυτά, για αυτό και βαφτίστηκε απ’ τους Ενετούς Isola di Spezzie, δηλαδή «μυροβόλο νησί».

 Οι Σπετσιώτες καυχιούνται επίσης την τεράστια συμβολή τους στην περίοδο της επανάστασης του 1821 λόγω της άριστης ναυπηγική τέχνη τους που κατείχαν  οι Σπετσιώτες καπεταναίοι και ναυτικοί (ανάμεσά τους και η θρυλική καπετάνισσα Μπουμπουλίνα). Ιστορική επίσης η πυρπόληση και συντριβή της Τούρκικης ναυαρχίδας κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας των Σπετσών.

 Ένας τρόπος για να δείτε εύκολα και χαλαρά μέρος του νησιού, είναι με τα γνωστά παϊτόνια. Θα τα βρείτε μπροστά σας στο λιμάνι μόλις αποβιβαστείτε από το πλοίο. Συνήθως η βόλτα γίνεται κατά μήκος της παραλίας και του γραφικού λιμανιού. 

 Υπολογίστε για μια βόλτα 20 λεπτών να δώσετε 20 ευρώ όπου μπορούν επιβιβαστούν άνετα 4-5 άτομα. Ο χρόνος της βόλτας σας μπορεί να μειωθεί ή να επεκταθεί, όπως και διαδρομή που θα επιλέξετε, μετά από συνεννόηση με τον αμαξά.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σπέτσες

Ταξίδεψα αρχές Αυγούστου 2020

Γραφικό νησί

Επισκεφτείτε την ή απευθείας από Πειραιά ή μέσω Κόστα και Πόρτο Χέλι ανάλογα το είδος του ταξιδιού σας.

Athos Hellas Travel

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αν δεν έχετε σκοπό να διαμείνετε, μισή ημέρα είναι αρκετή για μια πρώτη γνωριμία.

Αφήστε μια απάντηση