Πριν λίγο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στο Βίλνιους. Αφορμή η απόφαση του δημάρχου της πόλης, ώστε να τη μετατρέψει σε ένα μεγάλο υπαίθριο καφέ. 
 
 Το Βίλνιους, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Νέρις ( Neris). Η πόλη βγάζει αβίαστα στο επισκέπτη μια αρχοντιά. Τόσο στα επιβλητικά κτίρια, όσο και στους ανθρώπους του. 
 
 Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από ποικίλες τεχνοτροπίες, όπως νεοκλασική, αναγεννησιακή, αλλά και μπαρόκ ή γοτθική. Ειδικά τη νύχτα αν περπατήσετε την Παλιά Πόλη που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα βιώσετε μια απολαυστική εμπειρία σαν να γυρίσατε πίσω στο χρόνο ! Κάτι που κάναμε κι εμείς!
 
 Ξεκινήστε πριν πέσει το φως, απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης από ψηλά από το Sky Bar του ξενοδοχείου Radisson Blu Hotel Lietuva, το οποίο βρίσκεται από την πάνω πλευρά του ποταμού. Το θέαμα είναι απλά μοναδικό, ενώ οι τιμές καφέ και ποτών είναι αρκετά προσιτές. 
 
 Κατηφορίστε, διασχίστε το ποτάμι και αφού περάσετε από τον Καθεδρικό Ναό του Βίλνιους, στη συνέχεια έχετε δυο επιλογές. Ή ακολουθείτε τη μεγάλη κεντρική λεωφόρο Gediminas Avenue, ή απλά χάνεστε στα δεκάδες μικρά υπέροχα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, με κυριότερο τον πεζόδρομο Pilies. Κεντρικό επίσης σημείο από όπου περνούν όλοι είναι η Πλατεία του Δημαρχείου ( City Hall Square), το πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, το “Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας” του 1579, ο Καθεδρικός Ναό της Θεοτόκου, αλλά και η Πύλη της Dawn. 
 
 Το Βίλνιους τη νύχτα είναι ιδιαίτερα ζωντανό και νεανικό με πολλά καφέ-μπαράκια, αλλά ταυτόχρονα κατά παράξενο τρόπο επικρατεί παντού μια γαλήνια και ήσυχη ατμόσφαιρα. 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βίλνιους, Λιθουανία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στο Βίλνιους ταξιδέψαμε το Αύγουστο του 2017 και μείναμε δύο νύχτες.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Mouzenidis Travel

Λίγες επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Λιθουανία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση