Oleosophia Story

Φωλιασμένη στο μικρό χωριό Καλέντζι, στην Κορινθία, στους πρόποδες του μυθικού όρους Φωκά όπου κατά τη μυθολογία γεννήθηκε το λιοντάρι της Νεμέας, βρίσκεται η Oleosophia, μία μικρή, δυναμική και εξωστρεφής επιχείρηση που έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του ελαιολάδου.  Η εταιρεία ιδρύθηκε από την Μαριάννα το 2018, χρονιά που παντρεύτηκαν με το Γιώργο ενώ το 2019 μπήκαν στις πρώτες τους αγορές, ξεκινώντας με την Ελβετία και την Ευρώπη.

Η Μαριάννα: Κορίτσι της πόλης, με αστικό υπόβαθρο, σπουδές στη Φυσική στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ποτέ δε φανταζόταν ότι θα ασχολούταν με τη φύση. Ο Γιώργος, μηχανικός υπολογιστών, προερχόμενος από μία οικογένεια ελαιοπαραγωγική (ο ίδιος είναι 3η γενιά), αγαπούσε πάντα την ελιά και την τεχνολογία.

Με τη γνωριμία μας, και καθώς χτιζόταν η σχέση μας,  δοκίμασα ένα ελαιόλαδο τελείως διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει στην πόλη, μαζικά προϊόντα, και έτσι αποφάσισα να μάθω περισσότερα για αυτό, και με κέρδισε! Σκέφτηκα ότι ένας τέτοιος θησαυρός, οφείλει να γίνει γνωστός, και να μοιραστώ με τον κόσμο τα συναισθήματα που βίωσα όταν πρωτογεύτηκα το ελαιόλαδο της οικογένειας. Με το Γιώργο, ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι για να επικοινωνήσουμε την τοπική, οικογενειακή ποικιλία Μανάκι Κορινθίας στις αγορές του εξωτερικού, και έχοντας ακολουθήσει και σπουδές στη γευσιγνωσία, ποιότητα και παραγωγή ελαιολάδου, δημιουργήσαμε έναν επισκέψιμο ελαιώνα όποτε λάτρεις του ελαιολάδου μπορούν να μάθουν για αυτό!

Το ακαδημαικό και επαγγελματικό μας υπόβαθρο μας έχει βοηθήσει να δούμε το επιχειρείν από μία άλλη σκοπιά, και να προσεγγίσουμε τους πελάτες μας και τους Oleosophers μας αλλιώς, έχοντας διαμορφώσει την Oleosophia σε ένα μοναδικό μείγμα παράδοσης και σύγχρονης τεχνογνωσίας.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούμε είναι το Μανάκι Κορινθίας και το τοπικό μας, φυσικό χαρμάνι Μανάκι-Μεγαρίτικη, μία συγκαλλιέργεια που θα τη βρείτε έντονα στην περιοχή του χωριού μας. Πρόκειται για ελαιόλαδα ήπιας έντασης στο πικρό και πικάντικο, αρκετά φιλικά για τον ξένο (και όχι μόνο) καταναλωτή, με πράσινα αρώματα οπωροκηπευτικών στο Μανάκι και γλυκά αρώματα τομάτας και ρίγανης στο χαρμάνι μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά μας, καθώς μέσα σε κάθε μπουκάλι, μπορεί κανείς να γευθεί πραγματικά την ψυχή μας, το μόχθο μας και τα όνειρά μας και χαιρόμαστε που αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τα σχόλια των Oleosophers μας όσο και από τα βραβεία που κερδίζουμε κάθε χρόνο, με σταθερότητα και πίστη στη σκληρή δουλειά. Εκτός από ελαιόλαδο, στη γκάμα της οικογένειας μπορεί να βρει κανείς χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου και πετιμέζι, φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο βρασμού 20-22 ωρών, από τα τοπικά σταφύλια.

Συνεργαζόμαστε με μικρά ντελικατέσσεν της Ελλάδας και του εξωτερικού κυρίως, που συνεργάζονται με μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και που έχουν ως γνώμονα την ποιότητα και το ευ ζην. Στο κομμάτι του ελαιοτουρισμού, έχουμε γίνει ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του ελαιολάδου, τους λάτρεις του φαγητού και τους περίεργους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνους από τις ΗΠΑ.

Ελαιοτουρισμός – Ένα ταξίδι στην παραγωγή ελαιολάδου

Ενώ η Oleosophia είναι βαθιά ριζωμένη στις τοπικές παραδόσεις της Ελλάδας, έχει μια παγκόσμια προοπτική. Η πλειονότητα των επισκεπτών κατάγονται από τις ΗΠΑ, έλκονται από τη γοητεία των αυθεντικών εμπειριών και την υπόσχεση του εξαιρετικού ελαιολάδου. Η Μαριάννα και ο Γιώργος έχουν αγκαλιάσει αυτό το διεθνές ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον που ξεπερνά τα πολιτιστικά όρια.

Οι επισκέπτες του Oleosophia απολαμβάνουν μια καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνά τις απλές γευσιγνωσίες. Οι περιηγήσεις με το ελαιόλαδο παρέχουν μια ολοκληρωμένη ματιά στην περίπλοκη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. Οι επισκέπτες περπατούν στους καταπράσινους ελαιώνες, μαθαίνοντας για τη σχολαστική φροντίδα και τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας της ελιάς Μανάκι. Γίνονται μάρτυρες από πρώτο χέρι της διαδικασίας συγκομιδής, μια παραδοσιακή πρακτική που έχει περάσει από γενεές. Στη συνέχεια, ακολουθεί μία τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδων, διαφορετικών ποιοτήτων και ποικιλιών, ώστε ο επισκέπτης να μάθει μέσα από την ιδία εμπειρία τι να αναζητά και τι να αποφεύγει.

Ταυτόχρονα, έχουμε ξεκινήσει μαθήματα μαγειρικής όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να δημιουργούν αυθεντικά ελληνικά πιάτα χρησιμοποιώντας φρέσκα, τοπικά υλικά. Όλα είναι χειροποίητα ενώ πολλές συνταγές, είναι της οικογένειας, περασμένες από γιαγιά και μαμά, σε εγγονή και κόρη. Ο λόγος που έχουμε επιλέξει αυτήν την προσέγγιση είναι για να τιμήσουμε τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο και να μεταλαμπαδεύσουμε τεχνικές, πρακτικές και συνταγές που γυναίκες του χωριού μας έμαθαν μέσα από τις γενεές. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε και με διεθνείς σεφ που κάνουν κάποια από τα μαθήματά μας, αποδεικνύοντας ότι το παλιό και το καινούριο, πάνε μαζί!

Επισκεφθείτε την Oleosophia

Για όσους αναζητούν μια αυθεντική και εμπλουτιστική εμπειρία στην Ελλάδα, μια επίσκεψη στην Oleosophia είναι απαραίτητη. Είτε είστε λάτρης του ελαιολάδου, είτε είστε λάτρης του φαγητού είτε απλά κάποιος που αναζητά να εξερευνήσει την ομορφιά της Ελλάδας, η Oleosophia προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό εκπαίδευσης, παράδοσης και φιλοξενίας σε έναν όμορφο, ήσυχο ελαιώνα περίπου 1ώρα από την Αθήνα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Καλέντζι Κορινθίας Πελοπόννησος

Oleoshophia

Μοναδική εμπειρία σε ότι αφορά το παρθένο ελαιόλαδο.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για περιηγήσεις

Όσες ημέρες και να καθίσετε δεν θα σας φτάσουν για να ανακαλύψετε την περιοχή!

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση