Γράφει και φωτογραφίζει ο Μπάμπης Τάσιος

Tαξιδεύουμε με εικόνες και λέξεις, στον καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο του Μουσείου που βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην θέση Διαλογή του Δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού.

Γνωστή ως Στρατιωτική Στάση (Station Militaire)-εγκαταλελειμμένη για πολλά χρόνια, η θέση που στεγάζεται το Μουσείο, με την συμβολή και τις άοκνες προσπάθειες του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης http://www.sfsth.gr/,μεταμορφώθηκε σε ένα πραγματικό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής πλευράς της πόλης.

Την προσπάθεια ανάδειξης του χώρου αγκάλιασαν και στήριξαν ο ΟΣΕ ,ο Δήμος Ελευθερίου-Κορδελιού, καθώς και άλλοι Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Το πανέμορφο κτίριο της Στρατιωτικής Στάσης που είχε κτιστεί σε δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα ανάλογων κτιρίων στα τέλη του 19ου αιώνα, αναπαλαιώθηκε με υποδειγματικό τρόπο , αξιοποιήθηκε και φιλοξενεί όπως και ο περιβάλλων χώρος, σιδηροδρομικά εκθέματα και κειμήλια.

Το σιδηροδρομικό πάρκο είναι ο χώρος που ζωντανεύουν μνήμες και εικόνες του χθες. Πλήθη, μεγάφωνα, αναχωρήσεις, αφίξεις, πρόσωπα, υποσχέσεις, στοχασμοί, δάκρυα, λευκά μαντήλια να ανεμίζουν σαν άνθη, κι οι μαργαρίτες που φυτρώνουν στο χορτάρι δίπλα στις ράγες των συρμών, θα χρωματίζουν έντονα τις γλυκόπικρες αναμνήσεις.

Θες ν΄ανέβεις σε κάποιο από τα παλιά τραίνα, να ταξιδέψεις σε προορισμούς του ονείρου και της φαντασίας, να δεις την πόλη να ξεμακραίνει και να στήσεις τον δικό σου χορό των αναμνήσεων.

Η επίσκεψη στον χώρο του Μουσείου ,είναι ένα όμορφο ταξίδι στην Ιστορία της πόλης και στην προβολή της σιδηροδρομικής κληρονομιάς.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Θεσσαλονίκη

Μουσείο Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης

Πατήστε στο εικονίδιο για επιπλέον πληροφορίες

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Θεσσαλονίκη

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Το φωτογραφικό άλμπουμ και το κείμενο είναι του Μπάμπη Τάσιου

Αφήστε μια απάντηση