Το Taxco είναι μια ορεινή γραφική πόλη του Μεξικού, χτισμένη σε υψόμετρο 1800 μέτρων, γαντζωμένη στις απότομες πλαγιές των βουνών και «πνιγμένη» κυριολεκτικά μέσα σε πυκνή βλάστηση.

 Απέχει 170 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, ενώ υπολογίστε να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε. Καθώς πλησιάζετε με το λεωφορείο στο Taxco και βλέποντας απέναντί σας τα εκατοντάδες μικρά λευκά σπίτια, θα σας θυμίσει λίγο τα χωριά του Πηλίου ή την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Μέσα στην πόλη η εικόνα γίνεται ακόμη πιο γοητευτική και χρωματιστή, αλλά και θα νιώσετε πως εκεί πρέπει να έχει σταμάτησε για λίγο ο χρόνος. Αποικιοκρατικού στυλ κτίρια, στενοί λιθόστρωτοι δρόμοι, τοίχοι περίτεχνα βαμμένοι, μικρές πλατείες με λουλούδια, απλοί άνθρωποι να πουλάνε τη φτωχική τους πραμάτεια, παιδάκια με στολές να έχουν μόλις σχολάσει  και να περπατούν ανέμελα, παλιά αυτοκίνητα (κυρίως VW κατσαριδάκια), βεράντες παράξενα διακοσμημένες, επιβλητικές εκκλησίες και πολλά άλλα, θα κάνουν το κινητό ή τη φωτογραφική σας μηχανή  να πάρουν φωτιά.

Η ύπαρξη του Taxco ξεκινά γύρω στον 15ο αιώνα, αλλά αυτό που του έδωσε στο μέγιστο ζωή και ανάπτυξη, ήταν οι τεράστιες ποσότητες αργύρου που ήταν θαμμένες στα σπλάχνα αυτής της γης. Ήταν γύρω στο  1520, όταν ομάδα Ισπανών στρατιωτών μετέβη στην περιοχή για αναζήτηση κασσίτερου όπου μαζί με χαλκό θα κατασκευαζόταν τα κανόνια της εποχής. Τα δείγματα έδειξαν πως βρέθηκε κάτι πολύ πιο πολύτιμο και ακριβό και όλα άλλαξαν.

Τα ορυχεία έδωσαν δουλειές και χρήμα, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς μετά από αρκετά χρόνια ήρθε η παρακμή, με μια ανάκαμψη γύρω στο 1920. Και όπως συνήθως συμβαίνει  τη σκυτάλη πήρε ο «συνήθης ύποπτος» ο τουρισμός. Που από ασήμι, έγινε χρυσάφι! Τα ανενεργά πια μεταλλεία αργύρου, έδωσαν τη θέση στα δεκάδες καταστήματα-κοσμηματοπωλεία κυρίως από προϊόντα αργύρου, ενώ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι όσοι αναζητήσουν τουριστικά σουβενίρ. Χαθείτε στα δεκάδες υπέροχα στενάκια, ενώ σημείο αναφοράς είναι η κεντρική πλατεία ( Plaza Borda) όπου εκεί βρίσκεται και η διάσημη εκκλησία της Santa Prisca. Παρατηρήστε στο εσωτερικό της το γλυπτό του Ιησού Εσταυρωμένου, όπου όπως λέγεται είναι το μοναδικό στον κόσμο με τους δύο ληστές δίπλα του ( πάλι σε γλυπτά).

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Taxco Μεξικό

Ταξίδεψα τον Οκτώβριο του 2019

Ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Καιρός πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama travel

Turkish Airlines

To Μεξικό είναι οκτώ (8) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση