Η Παλιά Αγορά στη χώρα της Νάξου αποτελεί το ιδανικότερο σημείο για όσους λατρεύουν τους περιπάτους μέσα στα κλασσικά στενά γραφικά Κυκλαδίτικα σοκάκια. Είναι η περιοχή που θα λατρέψουν όσοι επιδιώκουν να «χαθούν» πραγματικά ή νοητά από όλους και από όλα. 

Στην πραγματικότητα εκεί χτυπά η καρδιά στη Χώρα της Νάξου, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα εμπορικά τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ, ταβερνάκια, καφέ-μπαράκια κ.α. Ακριβώς πίσω από τα καταστήματα της παραλίας, βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη (Παλαιά Χώρα) γαντζωμένη στην πλαγιά του μικρού λόφου, όπου στην κορυφή του είναι το Ενετικό Κάστρο.
 
Η Παλαιά Χώρα χωρίζεται σε δύο κυρίως περιοχές, τον Μπούργο όπου ζούσαν οι Έλληνες και το Κάστρο όπου ζούσαν οι Ενετοί – Καθολικοί. Σήμερα η Παλιά Αγορά αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο παρά την αρχική της χρήση. Τα ασβεστωμένα σοκάκια, οι παλιές ξύλινες πόρτες, οι βουκαμβίλιες μαζί με τα γεράνια και τα ζουμπούλια στις γλάστρες που προσφέρουν μια χρωματική πανδαισία, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του οικισμού που μοιάζει με λαβύρινθο, ενθουσιάζουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Στην Παλιά Αγορά θα βιώσετε τη συνύπαρξη του κοσμοπολίτικου, μαζί με το απλό, το απλοϊκό και το λαϊκό. Κάθε βήμα σας εκεί θα σας οδηγήσει σίγουρα στη επόμενη έκπληξη. Ξαφνικά μπορεί να βρεθείτε από τα κλειστοφοβικά δρομάκια, στη θέα του Αιγαίου. Από την ταπεινή μικρή εκκλησία και το παραδοσιακό αρτοποιείο με ξυλόφουρνο, στο σικάτο μπαράκι και το γραφικό ταβερνάκι.

Αυτή είναι η Παλιά Αγορά της Νάξου. Ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Νάξος

Την επισκεφτήκαμε τον Ιούνιο του 2019

Ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για οικογένειες και καλοφαγάδες!

Athos Hellas

Συνδυάστε το ταξίδι σας στη Νάξο με επίσκεψη στην Πάρο αφού χρειάζεται μόλις μία (1) ώρα με το πλοίο.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση