Η πλειοψηφία των Ελλήνων τουριστών που μεταβαίνει στη Βουλγαρία για σκι ή χαλάρωση, συνήθως επισκέπτεται το Bansko ή το Borovets. Σε απόσταση 10 χλμ από το προβεβλημένο Bansko και σε υψόμετρο 810 μ. υπάρχει το χωριό Dobrinishte. Φημίζεται κυρίως για τα ιαματικά του νερά. Τα καλύτερα όμως θα τα δείτε αρκετά ψηλότερα!

Υπάρχει ένα ακόμη σημείο το οποίο αξίζει την προσοχή σας και ονομάζεται Bezbog.  Φυσιολογικά οι περισσότεροι θα ακούτε -και όχι άδικα- για πρώτη φορά αυτό το όνομα. Πρόκειται για μια μικρή λίμνη που βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή του βουνού.

Με αφετηρία το χωριό σε 10-15΄ με το ΙΧ και μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, θα βρεθείτε σε υψόμετρο 1600 μέτρων στο χιονοδρομικό κέντρο του Dobrinishte. Θεωρείται για τους Βούλγαρους, το «χιονοδρομικό κέντρο του απλού λαού». Είναι αρκετά παλιό, οι υποδομές λιγότερο σύγχρονες από το Βansko και το Borovets, αλλά και πολύ φτηνότερο στις τιμές για όσους θα κάνουν χρήση των λιφτ για σκι.

Η ευχάριστη έκπληξη είναι όμως ακόμη πιο ψηλά. Αφού δώσετε 6 ευρώ για το εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής, θα ανεβείτε στους διθέσιους ανελκυστήρες, ακολουθώντας μια χαλαρή και απολαυστική διαδρομή πάνω από τα έλατα. Σε μισή ώρα θα είστε στην κορυφή σε υψόμετρο 2.240 μέτρων.

 Και τι φαντάζεστε ότι θα δείτε; Ναι, μια υπέροχη μικρή λίμνη ! Αν είστε τυχεροί και ο καιρός είναι καλός, τότε θα απολαύσουμε έναν περίπατο γύρω από τη λίμνη, έναν πρόχειρο καφέ, μια μπύρα, ή ακόμη και μια ζεστή σούπα από το μικρό ξύλινο κυλικείο.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βουλγαρία, Dobrinishte

Λίμνη Μπέζμπογκ ( Bezbog)

Στη λίμνη Bezbog ταξιδέψαμε το Νοέμβριο του 2013

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Tzimas travel

Η Βουλγαρία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση