Στο μακρινό παρελθόν, οι άνθρωποι έχουν κατασκευάσει πυραμίδες διαφόρων μεγεθών σε αρκετά μέρη του κόσμου. Οι πιο γνωστές είναι της Αιγύπτου ενώ οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πως υπάρχουν και στην Ελλάδα, πολύ μικρότερου μεγέθους αλλά και μη αξιοποιήσιμες. 
 
 Ένας τόπος με πυραμίδες υπάρχει και στο Μεξικό σε απόσταση μόλις εξήντα περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μέξικο Σίτυ. Η Τεοτιουακάν είναι ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο σε καθημερινή βάση. 

 Αρχικά η Τεοτιουακάν ήταν νησί, κάτι σαν τη Βενετία με ελάχιστους δρόμους και πολλά κανάλια, όπου κινούνταν άνθρωποι, ζώα και εμπορεύματα με ρηχές βάρκες. Θεωρούνταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο και πάλι με συγκεχυμένες εκτιμήσεις από 125 ως 200 χιλιάδες κατοίκους. Η πόλη είχε μεγάλους δρόμους, παλάτια, πλατείες και φυσικά τις πυραμίδες. 

  Για τους Αζτέκους η Τεοτιουακάν ήταν ιερός τόπος, παρόλο που εγκαταλείφθηκε πολύ πριν από την εποχή τους. Η ονομασία Τεοτιουακάν δόθηκε από τους Αζτέκους και σημαίνει “Πόλη των θεών” ή “Όπου οι άνθρωποι γίνονται θεοί”. Οι Ισπανοί κονκισταδόρες μπάζωσαν τα κανάλια, γκρέμισαν τους ναούς και τα παλάτια και γύρω στο 1524 έχτισαν την Πόλη του Μεξικού.
  
 Σήμερα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο μεγάλο χωμάτινο δρόμο που ονομάζεται « Η Λεωφόρος των Νεκρών» (Calzada de los Muertos) αλλά και να ανεβούν στις δύο ογκώδεις πυραμίδες. Η Λεωφόρος των Νεκρών έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση ώστε να ευθυγραμμίζεται σκόπιμα με τον ήλιο σε μια ορισμένη ημερομηνία.
 
 Όσο για τις πυραμίδες, η μεγαλύτερη είναι του Ήλιου και η μικρότερη της Σελήνης, ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους άλλες δώδεκα χαμηλότερες. Πιστεύεται πως οι πυραμίδες ήταν αφιερωμένες σε κάποια θεότητα της κουλτούρας των κατοίκων της Τεοτιουακάν. Αν και θα κουραστείτε λίγο από τα απότομα σκαλιά, το θέαμα που θα αντικρύσετε φτάνοντας στη κορυφή θα σας αποζημιώσει. Είδαμε αρκετό κόσμο να υψώνει τα χέρια προς τον ουρανό και ρωτώντας μάθαμε πως κάνοντας αυτή την κίνηση ελπίζουν να λάβουν «ενέργεια» που εκπέμπει το συγκεκριμένο σημείο.
 
 Επιπλέον κατά την ισημερία, η Τεοτιουακάν κατακλύζεται από πλήθη που φορούν λευκά ρούχα για να λάβουν την “ενέργεια” του ήλιου. Αν σας αρέσει το shopping από πλανόδιους, εκεί θα βρείτε τη χαρά σας αφού εκατοντάδες μικροπωλητές αλλά και μικρά μαγαζάκια είναι στη διάθεση σας για σουβενίρ σε πολύ καλές τιμές.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Teotihuacan (Τεοτιουάκαν), Μεξικό

Ταξίδεψα τον Οκτώβριο του 2019

Ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Καιρός πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama travel

Turkish Airlines

To Μεξικό είναι οκτώ (8) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση