Η Σιγκιρίγια (Sigiriya Rock fortress) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δημιούργημα στο οποίο έβαλαν το χέρι τους η φύση αλλά και οι άνθρωποι.

Μοιάζει πολύ με τα δικά μας Μετέωρα στη Θεσσαλία, με τη διαφορά ότι για να επισκεφτείτε τη Σιγκιρίγια θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό των 35 δολαρίων. Επιπλέον για να φτάσετε  στην κορυφή θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά, διασχίζοντας ένα ονειρεμένο καταπράσινο περιβάλλον από περιποιημένους κήπους, τεχνητές λίμνες και τάφρους, ποτάμια, ερείπια ιστορικών κτηρίων τα οποία κοσμούν τους πρόποδες του βράχου, ενώ  θα χρειαστεί να ανεβείτε εκατοντάδες σκαλιά σχεδόν κατακόρυφα.

 Η διαδρομή είναι κουραστική αλλά ταυτόχρονα και μια ταξιδιωτική εμπειρία. Στην ανηφορική σας πορεία θα περάσετε από κρυμμένες εσοχές όπου θα δείτε τις διάσημες νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, αναμφίβολα από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού, αλλά δυστυχώς απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφησή τους.

Φτάνοντας στην κορυφή του βράχου το εκπληκτικό θέαμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω. Στο όλο σκηνικό δίνουν χρώμα και οι δεκάδες μαϊμούδες που βρίσκονται παντού. Η Σιγκιρίγια είναι ένα αρχαίο κάστρο τοποθετημένο πάνω στο τεράστιο βράχο αλλά και στους πρόποδές του. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Νταμπούλα ( Dambulla ) και περιλαμβάνεται στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Θεωρείται ως  ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα αρχαίου πολεοδομικού σχεδιασμού. Ο συγκεκριμένος τόπος επιλέχθηκε από το βασιλιά Kasyapa γύρω στο 500 μ.Χ σαν νέα πρωτεύουσά του. Το παλάτι του ήταν διακοσμημένο με εντυπωσιακές τοιχογραφίες ενώ η κεντρική πύλη είχε μορφή τεράστιου λιονταριού. Μετά το θάνατο του βασιλιά, η πρωτεύουσα και το βασιλικό παλάτι εγκαταλείφθηκαν, ενώ χρησιμοποιήθηκε ως βουδιστική μονή μέχρι τον 14ο αιώνα. 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σρι Λάνκα (Sigiriya Rock fortress)

Ταξίδεψα την άνοιξη του 2018

Χώρα-νησί που συνδυάζει χαλάρωση με ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Και φυσικά εκπληκτική παρθένα φύση!

Η ανάβαση σε αυτό το βράχο-φρούριο είναι ιδιαίτερα κουραστική σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και ζέστης.

Cosmorama Travel

Η Σρι Λάνκα είναι 2,5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Turkish Airlines

Αφήστε μια απάντηση