Τα ταξίδια των φίλων μας!
 
Ταξιδιωτικές στιγμές από τη Νότια Κορέα!
 
Κείμενο-φωτογραφίες: Σοφία Πήλικα
 
Σεούλ! Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Η πόλη των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, συνδυάζει απόλυτα την τεχνολογία με την παράδοση και το ταξίδι εκεί, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.
 
Είναι πραγματικά εκπληκτικό, διαβάζοντας την ιστορία της χώρας, μετά από τις μεγάλες απώλειες των πολέμων που βίωσε, πόσο γρήγορα εξελίχτηκε και αποτελεί σήμερα τη δέκατη χώρα σε οικονομία στον κόσμο.
 
Φτάνοντας εκεί, το πρώτο πράγμα που σε κάνει να εκπλαγείς (ειδικά αν ταξιδεύεις πρώτη φορά εκτός Ευρώπης) είναι οι ουρανοξύστες! Είναι παντού, είναι πανύψηλοι, είναι πανέμορφοι, κυρίως φωτισμένοι τη νύχτα, σου προκαλούν απίστευτο θαυμασμό.
 
Η χώρα παντρεύει τόσο αρμονικά την μοντέρνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η βόλτα στα παλάτια, και στους παραδοσιακούς οικισμούς, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην εποχή του Τζόσον (Κορεάτικη δυναστεία για περίπου πέντε αιώνες). Η Σεούλ είναι μια πόλη απόλυτα ασφαλής και φιλική προς τους ξένους.
 
Η πόλη με το ταχύτερο internet στον κόσμο, είναι τόσο οργανωμένη, καθαρή, φιλόξενη και οι Κορεάτες τόσο ευγενικοί, διακριτικοί και πάντα πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν όσο μπορούν. Στα τουριστικά μέρη μιλάνε αγγλικά και οι αγγλικές επιγραφές δεν λείπουν από τα περισσότερα σημεία της πόλης.
 
Το φαγητό αποτελεί επίσης μια ξεχωριστή εμπειρία με το street food, να κυριαρχεί παντού. Οι λάτρεις των καυτερών και του σκόρδου, θα ενθουσιαστούν ιδιαίτερα, οι υπόλοιποι ίσως όχι και τόσο…
 
Χρειάζεσαι αρκετές μέρες για να τη γυρίσεις έχει πάρα πολλά πράγματα να επισκεφτείς. Πύργους, παλάτια, μουσεία, κήπους, αγορές, παραδοσιακά χωριά, πάρκα, εκθέσεις, καφέ, εστιατόρια κι αν δεν προλάβεις, είναι ένας καλός λόγος να ξαναπάς! Γιατί θέλεις να ξαναπάς!
 
Και να επισκεφτείς και άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας, αυτής της πανέμορφης χώρας, που αγαπάς από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζεις!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σεούλ Νότια Κορέα

Υπερσύγχρονη αλλά και και Παλιά παραδοσιακή πόλη

Επισκεφτείτε επίσης την αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ)

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Νότια Κορέα

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ν. Κορέα είναι έξι (6) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση