Το Ρικβίρ (Riquewihr) είναι ένα παραμυθένιο κρασοχώρι της Αλσατίας και βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα είναι τοποθετημένο ανάμεσα στους τεράστιους αμπελώνες στην κοιλάδα του Άνω Ρήνου, ενώ η απόστασή του από το επίσης πανέμορφο Κολμάρ είναι μόλις έντεκα χιλιόμετρα και το Στρασβούργο στα εβδομήντα.

Είναι γνωστό και  ως «Το χωριό των αμπελουργών», καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια σταφυλιών κυρίως της ποικιλίας Riesling και την παραγωγή κρασιού. Το Ρικβίρ επίσης περιλαμβάνεται στον Αλσατικό δρόμο του κρασιού ( Route de vins d΄Alsace).

Αν είστε περαστικοί υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε το πολύ 2-3 ώρες για να περιηγηθείτε στο παραμυθένιο αυτό χωριό, συμπεριλαμβανομένης και μιας στάσης για να δοκιμάσετε τοπικό κρασί ή απλά τον καφέ σας.

Ο κεντρικός πεζόδρομος έχει ο όνομα του Στρατηγού Ντε Γκωλ ( Rue du General de Gaulle) και καταλήγει στον πύργο Dolder. Σε αυτό τον καλοδιατηρημένο πεζόδρομο αλλά και τα πέριξ στενάκια θα βρείτε -εκτός από καταστήματα με σουβενίρ και παραδοσιακά αρτοζαχαροπλαστεία-, επιπλέον πολλά μικρά οινοποιεία-οικογενειακές επιχειρήσεις, όπου σας περιμένουν για δοκιμάσετε τα κρασιά τους και φυσικά να τα αγοράσετε.

Το χωριό διατηρεί άριστα το μεσαιωνικό του χαρακτήρα τόσο στην οικιστική αρχιτεκτονική που αναφέρεται στον 16ο αιώνα, όσο και στη διατήρηση στοιχείων του μεσαιωνικού τείχους. Ο πύργος Dolder, που σχηματίζει τη δυτική πύλη, χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Παλαιότερα όλα τα σπίτια είχαν κελάρι στο ισόγειο και τα δωμάτια στον όροφο, ενώ σήμερα, με την ανάπτυξη του τουρισμού, πολλά σπίτια μετέτρεψαν τα κελάρια σε μαγαζιά.

Κύριο χαρακτηριστικό του χωριού είναι και τα πολλά λουλούδια που στολίζουν τα περισσότερα παράθυρα. Θεωρείται ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας, καθώς περιλαμβάνεται και στο σχετικό κατάλογο Les Plus Beaux Villages

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρίκβιρ Αλασατία, Γαλλία

Ταξίδεψα τον Ιούλιο του 2018

Γραφικό χωριό φημισμένο για τα κρασιά του και πάνω στη διαδρομή στους "Δρόμους του κρασιού".

Προτιμότερο να επισκεφτείτε το Ρίκβιρ θερινούς μήνες ή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Cosmorama Travel

Aegean Airlines

Αφιερώστε 2-3 ώρες στο Ρίκβιρ

Καιρός ανοιξιάτικος-δροσερός την περίοδο του καλοκαιριού

Αφήστε μια απάντηση