Στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds στο Λονδίνο.

Αξίζει να το επισκεφτείς!

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το υπέροχο Λονδίνο, ένα είναι σίγουρο. Δεν θα ξέρετε που να πρωτοπάτε! Είναι τόσες πολλές οι προτάσεις από θεάματα, ατραξιόν, μουσεία και διάφορα αξιοθέατα, που θα προβληματιστείτε για το τι θα πρέπει να επιλέξετε. Όσες ημέρες και αν έχετε στη διάθεσή σας, θα σας φανούν ελάχιστες στο Λονδίνο.

Αναμφίβολα όμως του Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό (Madame Tussauds), αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές όσων φτάνουν στην πόλη για πρώτη φορά. Και αυτό συμβαίνει αφού είναι καταπληκτικά «στημένο» με μαεστρία και επαγγελματισμό σε όλους εμάς που θα αφήσουμε εκεί τα χρήματά μας. Και δεν είναι λίγα τα σαράντα (40) ευρώ εισόδου, αλλά σίγουρα βγαίνοντας θα πείτε: Χαλάλι! Άξιζε και με το παραπάνω!

Υπολογίστε να «φάτε» ένα τρίωρο περίπου συνολικά αν επιλέξετε να δείτε όλες τις ατραξιόν. Μην ξεχάσετε να κάνετε ηλεκτρονική κράτηση για την ημέρα και ώρα που σας βολεύει και αν φυσικά βρείτε διαθεσιμότητα. https://www.madametussauds.com/london/

Υπάρχουν επίσης και συνδυαστικά εισιτήρια με άλλα θεάματα όπως πχ το London Eye με κάποια έκπτωση. Ώρες λειτουργίας: 09:00-16:00 τελευταία είσοδος. Πλησιέστερος σταθμός μετρό στο μουσείο είναι η Baker Street.

Η ιστορία του μουσείου

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1835 από την γλύπτη κεριών Marie Tussaud. Η πυρκαγιά του 1925 αλλά και οι βομβαρδισμοί των Γερμανών το 1941 κατέστρεψαν πολλές από τις εκατοντάδες αυθεντικές φιγούρες του μουσείου. Το 1993 εγκαινιάστηκε το τρενάκι “The Spirit of London”, το οποίο οδηγεί τους θεατές από το ένα μέρος το μουσείου στο άλλο μέσα από μία φαντασμαγορική περιήγηση στην ιστορία της πόλης του Λονδίνου.

Σήμερα το μουσείο παρουσιάζει πλήθος κέρινων ομοιωμάτων διάσημων και ιστορικών προσωπικοτήτων, καθώς και δημοφιλών χαρακτήρων του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του αθλητισμού κ.α.

 Είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνου, ενώ υπάρχουν και άλλα παρόμοια μικρότερου μεγέθους σε άλλες πόλεις του κόσμου.

 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μουσείο Μαντάμ Τισό Λονδίνο

Madame Tussauds Marylebone Road London NW15LR

Θα χρειαστείτε περίπου ένα τρίωρο για να δείτε όλες τις ατραξιόν κτλ

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Μ. Βρετανία

Η Μ. Βρετανία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού.

Αφήστε μια απάντηση