Η 19η Μαρτίου ημέρα Γιορτής του Αγίου Ιωσήφ, αποτελεί μια ιδιαίτερη ημερομηνία για τους καθολικούς αλλά και ορισμένους Λουθηρανούς και Αγγλικανούς. 

Πραγματοποιείται σε αρκετές  χώρες όπως  η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Καναδάς, ενώ εμείς βρεθήκαμε την παραμονή της γιορτής και τις προετοιμασίες της λιτανείας στο Ραμπάτ της Μάλτας. 

Η γιορτή περιλαμβάνει εντυπωσιακούς στολισμούς κατά μήκος των δρόμων, όπου  θα περάσουν οι πολύχρωμες πομπές ανθρώπων, συνοδεία από  μουσικές μπάντες, ενώ ταυτόχρονα θα ακούτε γιορτινούς ύμνους. 

Η κύρια πομπή λαμβάνει χώρα το βράδυ με το  άγαλμα του Αγίου Ιωσήφ να περιφέρεται στην πόλη. Το κατανυκτικό σκηνικό αλλάζει όταν ο ουρανός φωτίζεται από τα εκατοντάδες  πυροτεχνήματα. Η συγκεκριμένη γιορτή αποτελεί ημέρα αργίας για όλη τη Μάλτα, ενώ κάποιες χρονιές αλλάζει η ημερομηνία σε σχέση με το Πάσχα. 

Το Ραμπάτ είναι μια πόλη δώδεκα χιλιάδων κατοίκων και βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Μντίνα, την παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας, πριν οι Ιωαννίτες Ιππότες μεταφερθούν και οχυρωθούν κοντά στη θάλασσα χτίζοντας τη Βαλέτα. 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μάλτα, Ραμπάτ

Ταξίδεψα τον Μάρτιο του 2019

Καιρός πολύ ζεστός τους θερινούς μήνες, προτιμήστε Άνοιξη - Φθινόπωρο

Silver Holidays

Air Malta

Η Μάλτα βρίσκεται μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση