Ο Ρήνος (Rhein) είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης (μετά τον Δούναβη), με μήκος περίπου 1.230 χλμ. Το όνομα προέρχεται από τη γαλατική ονομασία Ρένος, που σημαίνει «αυτός που ρέει».

Πηγάζει στο Ελβετικό καντόνι του Γκράουμπυντεν στις νοτιοανατολικές Άλπεις και αποτελεί μέρος των συνόρων της Ελβετίας με Αυστρία, Λιχνενστάϊν, Γερμανία, αλλά και Γαλλίας-Γερμανίας, ενώ στη συνέχεια ρέει μέσω της Ρηνανίας και τελικά εκβάλλει στη Βόρεια Θάλασσα στην Ολλανδία.

Η μεγαλύτερη πόλη που βρίσκεται στις όχθες του είναι η Κολωνία. Ο Ρήνος και ο Δούναβης αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος των βόρειων συνόρων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Από εκείνη την εποχή μέχρι και σήμερα, ο Ρήνος υπήρξε μία ζωτικής σημασίας πλωτή οδός που μετέφερε εμπορεύματα και αγαθά. Επηρεάζει άμεσα τις ζωές περίπου 25.000.000 κατοίκων, σε όλα τα επίπεδα όπως η οικονομία σε σχέση με τη βιομηχανία, γεωργία, μεταφορές, τουρισμός κ.α.

Τα πολλά κάστρα και οι προϊστορικές οχυρώσεις που διατηρούνται μέχρι σήμερα στις όχθες του, επιβεβαιώνουν τη σημασία του. Σήμερα είναι ο ποταμός με το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο μεταφορών στον κόσμο μετά τον Μισισιπή. Δεκάδες είναι οι επιλογές και οι προτάσεις, ώστε να βιώσετε μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία πλέοντας τα νερά του. Κάνοντας μια κρουαζιέρα στο Ρήνο θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε νοητά στο ιστορικό παρελθόν αλλά ταυτόχρονα θα απολαύσετε το παρόν. 

Διάφορες εταιρείες οργανώνουν μικρές ή μεγάλες κρουαζιέρες, μονoήμερες ή πολυήμερες, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ταξιδέψετε κυριολεκτικά πίσω στο χρόνο! Διότι στην ήρεμη και χαλαρή σας πορεία, θα δείτε πανέμορφες και άριστα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, αμπελώνες, αλλά και παραμυθένια επιβλητικά κάστρα που αποτελούν σύμβολα ενός θρυλικού και πολυτάραχου παρελθόντος. 

Aπολαύσαμε μια τέτοια μικρή  κρουαζιέρα διάρκειας περίπου δύο ωρών. Ο χρόνος αν και φαινομενικά είναι μικρός, ωστόσο θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια καλή γεύση του εκπληκτικού τοπίου, ειδικά αν επιλέξετε να να το κάνετε άνοιξη ή καλοκαίρι. 

Ξεκινήσαμε από το χωριό Rudesheim και καταλήξαμε στο St. Goarshausen όπου και μας περίμενε το τουριστικό λεωφορείο για να συνεχίσουμε οδικώς την εκδρομή μαςΚατά μήκος του ποταμού σχεδόν κάθε χωριό-πόλη αποτελούν στάσεις, τόσο για την εξυπηρέτηση των ντόπιων, όσο και για τους τουρίστες οι οποίοι μπορούν να ανέβουν και κατέβουν όπου επιθυμούν. Πάνω στο πλοίο εκατοντάδες ήταν οι τουρίστες ( κυρίως Ασιάτες) αλλά και πολλοί Γερμανοί.

 Η ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα έκανε ακόμη πιο όμορφη αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία που αξίζει κάποια στιγμή να δοκιμάσετε να ζήσετε. Πάνω στο πλοίο υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε καφέ, ποτό, σνακ, αλλά και αν γευματίσετε αν θέλετε. 

Συνήθως τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν εκδρομές στη Γερμανία περιλαμβάνουν και μια τέτοια κρουαζιέρα στο Ρήνο. Οι τιμές επίσης είναι πολύ λογικές για τα δεδομένα της Γερμανίας και εξαρτώνται από την απόσταση που επιθυμείτε να διανύσετε. Οι δυο ώρες κρουαζιέρας πάντως, θα σας καλύψουν και με το παραπάνω, με τη συγκεκριμένη εκδρομή να περιλαμβάνεται μέσα στη συνολική τιμή του ταξιδιωτικού πακέτου που θα επιλέξετε.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ποταμός Ρήνος Γερμανία

Ταξιδέψαμε τον Αύγουστο του 2020 και μείναμε λίγες ώρες στην πόλη.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Γερμανία

Aegean Airlines

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση