Κείμενο-φωτογραφίες: Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Το Άνγκορ Βατ (Angkor Wat) είναι ένα σύμπλεγμα ναών το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κάνεις παγκοσμίως. Για αυτό και κατέχει περίοπτη θέση στις «Must See» λίστες όλων των ταξιδιωτών.

Είναι επίσης το μεγαλύτερο θρησκευτικό συγκρότημα στον κόσμο και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της τουριστικής ανάπτυξης της Καμπότζης. Η παλιά πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας τον Χμερ, εγκαταλείφθηκε τον 15ο αιώνα και χάθηκε μέσα στη ζούγκλα μέχρι και το 1860 όταν και ανακαλύφθηκε ξανά και έκτοτε πήρε τη θέση της μέχρι και στη σημαία της χώρας.

Οι σημαντικότεροι ναοί είναι ο Άνγκορ Βατ, που είναι και ο μεγαλύτερος σε έκταση, ο Μπαγιόν και ο Τα Προμ, που είναι και ο πιο εντυπωσιακός αλλά και ο πιο διάσημος χάρη στην ταινία Tomb Rider -με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί-, σκηνές της οποίας γυρίστηκαν εκεί.

Ορμητήριο για την επίσκεψη σας στους ναούς είναι η Σιεμ Ριπ, μια μικρή πόλη λίγα μόνο χλμ μακριά. Εκεί θα βρείτε εξαιρετική διαμονή σε χαμηλές τιμές, εστιατόρια και διασκέδαση για όλα τα γούστα και θα χαλαρώσετε και θα ξεκουραστείτε από την ολοήμερη περιήγηση σας στον αρχαιολογικό χώρο.

Κάθε ξενοδοχείο οποιασδήποτε κατηγορίας έχει τα δικά του μέσα μεταφοράς, τα γνωστά μηχανάκια–ταξί tuk tuk. Παρέχονται προκαθορισμένες διαδρομές ξενάγησης σε αρκετά προσιτές τιμές και με το ανάλογο παζάρι. Προτιμήστε να κλείσετε μέσω των ξενοδοχείων για λόγους ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Αυτό που δεν πρέπει με ΤΙΠΟΤΑ να χάσετε είναι το ξημέρωμα στο Άνγκορ Βατ. Μια  μοναδική εμπειρία, μια μαγική στιγμή που θα θυμάστε για πάντα! Όπως φυσικά και όλη η επίσκεψη σας στο συγκλονιστικό Άνγκορ Βατ!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Καμπότζη (Angkor Bat)

Ταξίδεψα τον Ιανουάριο του 2020

Χώρα που συνδυάζει εξερεύνηση ιστορικών και πολιτιστικών σημείων, μαζί με την εκπληκτική παρθένα φύση!

Το 1993 ολόκληρη η πολιτεία χαρακτηρίστηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Cosmorama Travel

Η Καμπότζη είναι 5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Πέταξα: Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Κουάλα Λουμπούρ με Turkish Airlines και κατόπιν για Καμπότζη με Air Asia

Αφήστε μια απάντηση