Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στο ονειρεμένο Εδιμβούργο και μετά τη βόλτα μας στο περίφημο Βασιλικό Μίλι και το Κάστρο, στη συνέχεια κατηφορίσαμε στο κέντρο της πόλης. Εκεί πραγματοποιήσαμε έναν αξέχαστο φθινοπωρινό περίπατο σε ένα πάρκο που έμοιαζε με τον παράδεισο όπως μάλλον τον φανταζόμαστε.

Ο λόγος για τους κήπους Princes Street Gardens που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το λόφο του Κάστρου του Εδιμβούργου. Μας βοήθησε και η τύχη βέβαια αφού βρήκαμε έναν θαυμάσιο καιρό με ήλιο, καλές θερμοκρασίες, γαλανό ουρανό και λίγα σύννεφα. Πράγμα λίγο σπάνιο για τη Σκωτία αφού τις περισσότερες ημέρες του χρόνου το κλίμα είναι μουντό και βροχερό.

Οι Princes Street Gardens δεν είναι ένα αλλά δύο γειτονικά δημόσια πάρκα ακριβώς στο κέντρο της πόλης του Εδιμβούργου. Οι κήποι αυτοί δημιουργήθηκαν σε δύο φάσεις στη δεκαετία του 1770 και στη δεκαετία του 1820.

Το 1846 ήρθε η σειρά κατασκευής του σιδηρόδρομου ο οποίος διασχίζει τα πάρκα αυτά, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Εδιμβούργου με την ονομασία Waverley.

Σήμερα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα σημεία χαλάρωσης και περιπάτου για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες. Περιλαμβάνουν χώρους περιπάτου, αναψυχής και συναυλιών, μνημεία, συντριβάνια, εκατοντάδες είδη δέντρων, φυτών και λουλουδιών και πολλά άλλα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Εδιμβούργο Σκωτία

Princes Street Gardens

Θα χρειαστείτε περίπου ένα δίωρο για να περπατήσετε όλο το πάρκο.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Σκωτία

Η Σκωτία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση