Ήταν Απρίλιος του 2019 όταν βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στην ιστορική Μόσχα. Αν και ήταν άνοιξη για τα Ελληνικά δεδομένα, ωστόσο φτάνοντας στο αεροδρόμιο Vnukovo, μας υποδέχθηκε η πόλη με μια έντονη χιονόπτωση.

 Βέβαια δεν ήταν κάτι αναπάντεχο, αφού σε χώρες όπως η Ρωσία το κρύο είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και με τα σύννεφα βαριά στον ουρανό για αρκετούς μήνες του χρόνου.

Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα για το ιστορικό  πολυκατάστημα GUM το οποίο βρίσκεται μπροστά στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Στους μεγάλους εσωτερικούς πεζόδρομους του οι αμυγδαλιές με τις λευκές και ροζ αποχρώσεις έχουν «ανθίσει» εδώ και αρκετές ημέρες!

Αν και δεν πρόκειται για αληθινά δέντρα το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πολύ όμορφο, προσελκύοντας ντόπιους και τουρίστες. Άλλοι θέλουν να καθίσουν στα παγκάκια και να τις θαυμάσουν και άλλοι απλά τις φωτογραφίζουν. Στην ουσία πρόκειται για μια περιοδική θεματική διακόσμηση του πολυκαταστήματος αυτού, η οποία αλλάζει ανάλογα την εποχή.

Το GUM χτίστηκε το 1893, ενώ κατά την επανάσταση του 1917 είχε 1200 καταστήματα. Κατόπιν λειτουργούσε σαν κρατικό πολυκατάστημα. Ειδικά μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν από τα ελάχιστα μέρη, όπου μπορούσε ο κόσμος να βρει ποικιλία προϊόντων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις γνωστές τεράστιες ουρές που έφταναν μέχρι την Κόκκινη Πλατεία.

Όλος ο χώρος χαρακτηρίζεται από αρχοντιά και καλαισθησία στον οποίο μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν τα πάντα, στα καταστήματα από διεθνείς αλλά και ρωσικές φίρμες, από ιματισμό και υπόδηση μέχρι εκλεκτά γαστρονομικά προϊόντα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μόσχα, Ρωσία

Τελευταία φορά ταξίδεψα τον Απρίλιο του 2019

GUM Shopping mall

Τεράστια ποικιλία προϊόντων ένδυσης, υπόδησης, αισθητικής, αλλά και διατροφής. Πολύ υψηλές τιμές...

Mouzenidis Travel

Η Ρωσία έχει ίδια ζώνη ώρας με την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ellinair

Αφήστε μια απάντηση