Marios Travel

Εκπαιδευτικό ταξίδι σε Μολδαβία και Υπερδνειστερία!

Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης

Εδώ και 36 χρόνια, το ταξιδιωτικό γραφείο Marios Travel, με γραφεία στην Αθήνα και την Καβάλα, προσφέρει στην ελληνική αγορά καινοτόμα προγράμματα με ολοκληρωμένα και ποιοτικά ταξίδια, με βαθιά και λεπτομερή γνώση των προορισμών.

Σκοπός, ο ταξιδιώτης να επισκεφτεί τα μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς, να θαυμάσει τη φύση, να βιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και να αποδράσει από την καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθεί.

Δημοφιλείς προορισμοί που προσφέρει το γραφείο -και τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά-, είναι οι Άγιοι Τόποι & Σινά, Ρωσία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Μικρά Ασία, Ιταλία και λοιπή Ευρώπη.

Ένας νέος «παρθένος» και άγνωστος για τους περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες, είναι η Μολδαβία αλλά και το αυτόνομο εδαφικά, αλλά μη-αναγνωρισμένο κράτος της Υπερδνειστερίας, που όμως παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, αφού μπορούν να σας προσφέρουν εντελώς διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες!

Έτσι το Marios Travel και με την υποστήριξη της Aegean Airlines, διοργάνωσε εκπαιδευτικό ταξίδι ( fam trip) σε αυτή την καταπράσινη χώρα, ώστε να την κάνει ακόμη πιο γνωστή στους συνεργάτες αλλά και τους πελάτες του.

Στο ταξίδι συμμετείχαν δεκαπέντε ταξιδιωτικοί πράκτορες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα και Κρήτη, οι οποίοι για τρεις ημέρες ξεναγήθηκαν στο Κισινάου και Τιράσπολ την πρωτεύουσα της Υπερδνειστερίας που θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο Σοβιετικό Μουσείο στον κόσμο, αλλά και ορθόδοξα μοναστήρια, αρχαιολογικούς και άλλους ιστορικούς χώρους.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα διάσημα υπόγεια κελάρια-οινοποιεία, μήκους 200 χλμ, να περιηγηθούν στις στοές με ειδικά οχήματα, να δουν τους χώρους αποθήκευσης, να παρακολουθήσουν κινηματογράφο και φυσικά να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά συνοδεία γευστικών πιάτων!

Σε αυτή τη χώρα, ξεδιπλώνονται και εναλλάσσονται παραστάσεις της σύγχρονης εποχής μαζί με ένα μείγμα σοβιετικού και ανατολικό-ευρωπαϊκού σκηνικού, μια ποικιλομορφία πολιτισμών και παραδόσεων, φυσικά τοπία, μοναδικά οινοποιεία, ιστορικές τοποθεσίες και Ορθόδοξα Μοναστήρια! Και όλα αυτά μόλις δύο ώρες αεροπορικώς από την Αθήνα με απ’ ευθείας πτήσεις της Aegean Airlines!

Ενδεικτικό πρόγραμμα του Marios Travel

1η Ημέρα: 

(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) / ΑΘΗΝΑ – ΚΙΣΙΝΑΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΠΑΛΑΙΟ ΟΡΧΕΪ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΡΙΚΟΒΑ  (125χλμ)

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη (ή άλλες πόλεις της Ελλάδας)

Κατόπιν ζήτησης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αναχώρηση από Αθήνα

Συνάντηση με τον αρχηγό της εκδρομής στο γκισέ της Aegean, στο αεροδρόμιο Αθηνών  Ελευθέριος Βενιζέλος στις 05:25. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος χειραποσκευών και  πτήση (Α3-968) στις 07:25 για Κισινάου, Πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, με άφιξη στις 09:25.

Το Κισινάου ιδρύθηκε το 1436 ως μοναστηριακή πόλη και ήταν μέρος του Πριγκιπάτου της Μολδαβίας. Η Μολδαβία στις αρχές του 16ου αιώνα βρέθηκε υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μετά το 1812 άνηκε στην Τσαρική Ρωσία, το 1918 ενώθηκε με την Ρουμανία, το 1940 την κατέλαβε η Σοβιετική Ρωσία, το 1941 ξαναενώθηκε με την Ρουμανία, το 1944 ξαναπέρασε στη Σοβιετική Ρωσία και το 1991 έγινε ανεξάρτητο κράτος με φιλο-ρουμανικό και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η πανοραμική περιήγηση περιλαμβάνει το Καθεδρικό Ναό της Γέννησης του Χριστού, το Κωδωνοστάσιο, την Αψίδα του Θριάμβου, το Μνημείο του Μεγάλου Στεφάνου, το Δημαρχείο, το Κοινοβούλιο και το Προεδρικό Μέγαρο.

Συνεχίζουμε για το Παλαιό Ορχέϊ (Orheiul Vechi) που απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κισινάου και είναι το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο στη Μολδαβία. Αποτελείται από ένα φυσικό αμφιθέατρο που αναδεικνύεται σε μια περιοχή που κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 40.000 χρόνια. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει μια σειρά από ιστορικά μνημεία καθώς και φυσικά αξιοθέατα που βρίσκονται σε μια στενή στροφή του ποταμού Raut. Σε αυτό το τοπίο του ασβεστολιθικού βράχου που διαβρώθηκε από το ποτάμι, ανακαλύφθηκαν πολιτιστικά απομεινάρια από διαφορετικές εποχές, όπως η Παλαιολιθική, η Νεολιθική και η Εποχή του Σιδήρου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το παραδοσιακό Butuceni Eco Resort όπου θα κάνουμε στάση για μεσημεριανό γεύμα.

Ολοκληρώνουμε με μια επίσκεψη στο οινοποιείο Cricova, μια υπόγεια πόλη σε βάθος 80 μέτρων και συνολικό μήκος στοών 120 χιλιομέτρων. Δημιουργήθηκε μετά από εξόρυξη πέτρας από την οποία κόπηκαν ογκόλιθοι για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα κελάρια του φυλάσσεται μια συλλογή από 1,3 εκατομμύρια φιάλες και το μοναδικό μπουκάλι κρασιού στον κόσμο «Πάσχα Ιερουσαλήμ», εσοδείας 1902 (σημερινή εκτίμηση 150.000 €). Μετά το τέλος της περιήγηση μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 2η Ημέρα: 

ΚΙΣΙΝΑΟΥ – ΤΙΡΑΣΠΟΛ (ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ) – KVINT DISTILLERY  (150χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Εθνογραφίας. Το μουσείο χτίστηκε το 1905 σε ανατολίτικο στυλ και είναι ένα μοναδικό κτίριο αυτού του είδους στη Μολδαβία. Ανάμεσα σε σχεδόν 10.000 αντικείμενα του μουσείου, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το εντυπωσιακό σκελετό δεινοσαύρου gigantisimus, τοπικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, εθνικά ενδύματα και χαλιά της Βεσσαραβίας (παλιά ονομασία της Μολδαβίας) του XIX αιώνα, και πολλά άλλα.

Συνεχίζουμε για το Τιράσπολ που διεθνώς αναγνωρίζεται ως πόλη της Μολδαβίας, αλλά είναι de facto πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο του μη-αναγνωρισμένου κράτους της Υπερδνειστερίας. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Τιγκίνα που ήταν ένα από τα σημαντικά ιστορικά φρούρια και χτίστηκε τον 15ο-16ο αιώνα από τους πρίγκιπες της Μολδαβίας. Καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1538 σε εκστρατεία του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Περνάμε τη γέφυρα για να πάμε στην πόλη η οποία βρίσκεται στις ανατολικές όχθες του Δνείστερου. Εδώ θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο στην εποχή της Σοβιετική Ένωσης του ’90. Θα δούμε το μνημείο του Λένιν, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τα τανκς που έμειναν από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Η πόλη σε πολλά σημεία μοιάζει να είναι ένα φάντασμα του Σοβιετικού παρελθόντος. Μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο “Back in USSR”.

Ολοκληρώνουμε με μια επίσκεψη στο αποστακτήριο – οινοποιείο “Kvint Wine & Brandy Distillery” το οποίο έχει 125 χρόνια ιστορίας και κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των κατασκευαστών αλκοολούχων ποτών στη Μολδαβία. Στα κελάρια του διατηρεί 11 εκατομμύρια λίτρα αποστάγματα μπράντι, ηλικίας από 1 έτους έως 60 ετών.

Μετά το τέλος της περιήγησης μας θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά ποτά (περιλαμβάνονται στην τιμή).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα:

ΚΙΣΙΝΑΟΥ – ΚΟΝΓΚΑΖ (ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΙΑ) – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΙΛΕΣΤΙ ΜΙΤΣΙ (250χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ημιαυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας. Οι Γκαγκαούζοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Νότια περιοχή της Μολδαβίας και μιλούν μια βαλκανική διάλεκτο της τουρκικής γλώσσας.

Υπάρχουν διάφορες υποθέσεις σχετικά με την προέλευση των Γκαγκαούζων, όπως το ότι ήταν τουρκόφωνοι λαοί από της νομαδικές φυλές Ογούζων, Πετσενέγκων, Κουμάνων, ή απόγονοι Βουλγάρων οι οποίοι υιοθέτησαν την τουρκική γλώσσα κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ή απόγονοι των Τουρκοβουλγάρων που μετανάστευσαν τον 7ο αιώνα από τις όχθες του Βόλγα στα Βαλκάνια και ασπάστηκαν τον χριστιανισμό τον 9ο αιώνα, ή τέλος, απόγονοι θρακικών φύλων της Δοβρούτσας, οι οποίοι υιοθέτησαν την τουρκική γλώσσα κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Εδώ θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο των Γκαγκαούζων και το Μουσείο Παραδοσιακών Φορεσιών.

Μεσημεριανό γεύμα στο παραδοσιακό εστιατόριο Gagauz Sofrasi όπου θα γευτούμε τοπικά εδέσματα.  

Στην  επιστροφή προς το Κισινάου θα επισκεφτούμε το οινοποιείο “Mileștii Mici”, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη συλλογή κρασιών στον κόσμο, μετρώντας 2 εκατομμύρια μπουκάλια και 200 χιλιόμετρα υπόγεια κελάρια, και περιλαμβάνεται στα Ρεκόρ Γκίνες. Μετά το τέλος της περιήγηση μας θα έχομε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα:

ΚΙΣΙΝΑΟΥ –  ΚΟΥΡΚΙ – ΚΛΙΣΟΒΑ ΝΟΟΥΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CHATEAU VARTELY (165χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το μοναστήρι Κούρκι, που είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά μνημεία της Μολδαβίας, ένα πραγματικό στολίδι που προσφέρει ησυχία και γαλήνη. Το μοναστήρι έχει σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό παρελθόν που εκτείνεται σε περισσότερους από δύο αιώνες. Χτίστηκε μεταξύ το 1773-1775 και έγινε ένα από τα πλουσιότερα, ομορφότερα και μεγαλύτερα μοναστήρια της Μολδαβίας. Στους χώρους του μοναστηριού χτίστηκαν πέντε Ναοί και ο πιο παλαιός είναι ο Άγιος Δημήτριος, μια ξύλινη εκκλησία που χτίστηκε το 1775 από τον Ιωάν Κούρκι.

Συνεχίζουμε για το χωριό Κλίσοβα Νόουα για να επισκεφτούμε το συγκρότημα χειροτεχνίας “Rusticαrt”, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κέντρα χειροτεχνίας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Το συγκρότημα είναι δομημένο σε πολλά διαμερίσματα, όπως «Το Μεγάλο Σπίτι», το Μουσείο Αυθεντικών Υφασμάτων, η Βιοτεχνία “Rusticart”, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαϊκής Χειροτεχνίας, η Έκθεση Λαϊκού Ενδύματος και το Χαλί της Βεσσαραβίας.

Συνεχίζουμε προς άλλο ένα διάσημο οινοποιείο, το Château Vartely που το 2023 κατά τη διάρκεια της Εθνικής Ημέρας Κρασιού της Μολδαβίας τιμήθηκε με την υπέρτατη διάκριση, «Το Μεγάλο Βραβείο», καθιερώνοντας το ως το καλύτερο οινοποιείο της χρονιάς, για τις τεχνικές παραγωγής κρασιών, τη διαιώνιση των παραδόσεων και τις εξαιρετική ποιότητα τοπικού κρασιού. Μετά το τέλος της περιήγηση μας θα έχομε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τοπικά κρασιά (δεν περιλαμβάνονται στην τιμή).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κισινάου, διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα:

ΚΙΣΙΝΑΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Ελεύθερη μέρα στην πόλη για βόλτες η ψώνια. Το βράδυ το δείπνο θα είναι σε διάσημο Wine Bar της πόλης και θα είναι διασκεδαστικό, καθώς θα είναι “Blind Dinner”. Πρόκειται για μια δοκιμή των αισθήσεων με γευσιγνωσία κρασιού με δεμένα μάτια, κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοκιμάσουμε 5 είδη κρασιού με 5 πιάτα. Πρέπει να μαντέψουμε τους επιμέρους τύπους κρασιού και τα συστατικά από τα οποία παρασκευάζεται το φαγητό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 6η Ημέρα:

ΚΙΣΙΝΑΟΥ – ΑΘΗΝΑ (ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κισινάου για την πτήση της Aegean προς Αθήνα (Α3-969) με αναχώρηση 10.15 και άφιξη στις 12.30

 

Σχετικά με το Marios Travel

Προσφέρei ολοκληρωμένα και ποιοτικά ταξίδια με βαθιά και λεπτομερή γνώση των προορισμών. Άγιοι Τόποι & Σινά, Ρωσία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Μικρά Ασία, Ιταλία και λοιπή Ευρώπη είναι κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του.

Εδώ και 36 χρόνια, το Marios Travel προσφέρει στην ελληνική αγορά καινοτόμα προγράμματα με σκοπό ο ταξιδιώτης να επισκεφτεί τα μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς, να θαυμάσει τη φύση, να βιώσει το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και να αποδράσει από την καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθεί. Βασικά πλεονεκτήματα είναι η εμπιστοσύνη, ο επαγγελματισμός και η πολύχρονη εμπειρία μας. Ελέγχεται σχολαστικά, η ποιότητα των υπηρεσιών στους προορισμούς, με στόχο να εξασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα διαμονής, μετακινήσεων, εκδρομών, ξεναγήσεων και άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται.

Το Marios Travel απευθύνεται και εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα καθώς τα καταστήματα σε Αθήνα και Καβάλα εξασφαλίζουν την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Ανακαλύψτε καινούριους προορισμούς ταξιδεύοντας με το Marios Travel… Ταξιδέψτε μαζί μας και ελάτε να ζήσετε μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μολδαβία, Κισινάου-Υπερδνειστερία

Ταξίδεψα το Μάιο του 2024

Πατήστε στο εικονίδιο για πρόγνωση καιρού

Για τη Μολδαβία είναι απαραίτητο το διαβατήριο

Η μετάβαση στην Υπερδνειστερία έγινε αυθημερόν με λεωφορείο διάρκεια περίπου 90 ΄

Το ταξίδι στη Μολδαβία πραγματοποιήθηκε, με απευθείας πτήση από Αθήνα με Aegean Airlines.

Η Μολδαβία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση