Το γοητευτικό Εδιμβούργο αποκαλείται και ως η “Αθήνα του Βορρά” αφού έχουν την ίδια τοπογραφία, με την Σκωτσέζικη Παλιά Πόλη να αντιστοιχεί με την Ακρόπολη στην Αθήνα. Επιπλέον οι δυο πόλεις βρίσκονται  σε πεδιάδα, που καταλήγει σε λιμάνι (Πειραιάς και Λιθ). 

Επίσης το Εδιμβούργο ήταν κέντρο του Διαφωτισμού με σημαντικές προσωπικότητες, ενώ πολλοί πίστευαν πως επηρέαζε πολιτισμικά το Λονδίνο με τον ίδιο τρόπο που η Αθήνα επηρέασε τη Ρώμη. Σήμερα το Εδιμβούργο αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Λονδίνο.

 Ένα από τα σημεία που θα επισκεφτούν οπωσδήποτε όλοι οι τουρίστες είναι και το περίφημο Βασιλικό Μίλι (Royal Mile). Αυτός ο δρόμος έχει απόσταση ενός μιλίου και συνδέει δύο σημαντικά μνημεία για την ιστορία της πόλης αλλά και ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου: Το επιβλητικό και εμβληματικό Κάστρο του Εδιμβούργου (Edinburgh Castle) και το Βασιλικό Παλάτι (Holyroodhouse Palace).

Για την είσοδό σας στο Κάστρο υπολογίστε ότι θα πρέπει να καταβάλετε είκοσι λίρες έκαστος. Το κάστρο αυτό είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από ηφαιστειογενείς βράχους. Χτίστηκε γύρω στο 12ο αιώνα όπου εκτός από οχυρό ήταν και βασιλική κατοικία. Κατηφορίζοντας όμως και κατά μήκος του λιθόστρωτου Βασιλικού Μιλίου, χτυπά η τουριστική καρδιά του Εδιμβούργου ανάμεσα σε ένα πλήθος γοτθικών και μεσαιωνικών μνημείων.

Ταυτόχρονα δεκάδες καταστήματα με σουβενίρ, αλλά και καφέ-εστιατόρια μα κυρίως οι γραφικές και γεμάτες λουλούδια Σκωτσέζικες μπυραρίες, θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Το γοητευτικό, γιορτινό και ενθουσιώδες σκηνικό συμπληρώνουν οι καλλιτέχνες του δρόμου αλλά και οι ηθοποιοί που είναι ντυμένοι σε στυλ των ηρώων της ταινίας Braveheart.

Μη μείνετε όμως μόνο στον κεντρικό δρόμο, αλλά τολμήστε να «χαθείτε» και να περιπλανηθείτε στα πέριξ στενάκια και σίγουρα θα ανακαλύψετε πολλά! Tο Βασιλικό Μίλι κάθε χρόνο τον Αύγουστο, αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους όπου καθημερινά πραγματοποιούνται ανοικτές εκδηλώσεις του  παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού του Εδιμβούργου, το Εdinburgh Fringe…

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Εδιμβούργο, Σκωτία

Βασιλικό Μίλι (Royal Mile)

Θα χρειαστείτε περίπου ένα δίωρο για να περπατήσετε αυτό το δρόμο, μαζί φυσικά με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, ψώνια κτλ

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Σκωτία.

Η Σκωτία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού.

Αφήστε μια απάντηση