Είχα επισκεφτεί το Ζάγκρεμπ για πρώτη φορά το 1988 λίγο πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Αν και είχε την κλασσική αυστροουγγρική αρχιτεκτονική, ωστόσο ήταν μια μουντή πόλη, έντονα επηρεασμένη από τον υπαρκτό σοσιαλισμό. 

 Αυτή τη φορά όμως, η εικόνα που θα αντίκρυζα ήταν σίγουρα άκρως εντυπωσιακή. Έβλεπα πλέον μια σύγχρονη και όμορφη ευρωπαϊκή πόλη, αντάξια των δημοφιλών πρωτευουσών, όπως η Βιέννη ή η Πράγα. 

 Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν πραγματοποιούσαμε ένα οδικοαεροπορικό ταξίδι με τελικό προορισμό τη Βιέννη. Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Αυστρία, περιελάμβανε την πρώτη νύχτα διανυκτέρευση στο Ζάγκρεμπ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχίζαμε για Γκρατς, Σάλτσμπουργκ, Βιέννη και θα επιστρέφαμε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη.

 Το κρύο στο Ζάγκρεμπ ήταν κάτι παραπάνω από τσουχτερό και τρυπούσε κυριολεκτικά τα κόκκαλά μας. Κι όμως στην κεντρική πλατεία και τη χριστουγεννιάτικη αγορά της όμορφης πρωτεύουσας της Κροατίας, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστή και ενθουσιώδης, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ο κόσμος ήταν πολύς και οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που πήγαν να παρακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, να πιούν ζεστό κρασί, να γευτούν ντόπιες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα.

 Την ίδια ώρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου εξελίσσονταν μια τραγωδία, από τρομοκρατική ενέργεια…

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στο Ζάγκρεμπ ταξιδέψαμε το Δεκέμβριο του 2017 και μείναμε μία νύχτα διερχόμενοι για Βιέννη

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Zorpidis Travel Services

Λίγες επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Κροατία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση