Αν ψάχνετε έναν καινούργιο Ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό προορισμό, τότε σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την πανέμορφη, γραφική και άριστα διατηρημένη πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία.

Ήταν η πρωτεύουσα της Πολωνίας για 500 χρόνια, όπου αντίθετα με τη Βαρσοβία, ξέφυγε της καταστροφής κατά τον Β΄ΠΠ. Αποτελεί μια πόλη-κόσμημα που κρύβει θησαυρούς γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και τόνους τέχνης. Θεωρείται η χαϊδεμένη πόλη της χώρας αλλά και σημαντικό κέντρο πολιτισμού.

Από το 1978 είναι ενταγμένη στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αλλά παράλληλα έχει άριστες και σύγχρονες υποδομές, σε συνδυασμό με την ανεπτυγμένη τουριστική συνείδηση, καλύπτοντας κάθε ταξιδιωτική ανάγκη. Θα λέγαμε πως μοιάζει πολύ με την Πράγα.

Επιπλέον είναι σχετικά  φτηνή για το Ελληνικά πορτοφόλια, υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις, ενώ κάποια Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία πραγματοποιούν και οδικές εκδρομές προς Κρακοβία και Πολωνία κατ επέκταση.

Δημοφιλέστερο σημείο για τους χιλιάδες επισκέπτες είναι η  Παλιά Πόλη της Κρακοβίας με την πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, αλλά και τα μπαρόκ ή γοτθικά δείγματα. Εκεί χτυπά η καρδιά της πόλης τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Αν έχετε χρόνο θα σας προτείναμε επίσης να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στον ποταμό Βιστούλα ή Wisla όπως τον λένε οι Πολωνοί. Μπορείτε να επιλέξετε από τις μικρές βάρκες μέχρι μεγαλύτερα πλοία, στα οποία αν θέλετε θα γευματίσετε ή ακόμη και να οργανώσετε μια ιδιωτική εκδήλωση, πάρτι κτλ

Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου μία ώρα και το κόστος ανάλογα την εταιρεία κυμαίνεται γύρω στα 6 ευρώ το άτομο. Η εκκίνηση και επιστροφή γίνεται κάτω από το περίφημο και επιβλητικό κάστρο Wawel.

Την ημέρα που απολαμβάναμε την μίνι κρουαζιέρα ο καιρός ήταν θαυμάσιος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπων να έχουν ξεχυθεί στις άκρες του ποταμού και να κάνουν περιπάτους, ποδηλασία, τρέξιμο κ.α, ή να κάθονται σε ειδικά αγκυροβολημένα πλοία τα οποία λειτουργούσαν σαν καφέ-εστιατόρια κτλ.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Κρακοβία, Πολωνία

Μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης.

Στην Πολωνία ταξιδέψαμε το Αύγουστο του 2016 και εκτός την Κρακοβία επισκεφτήκαμε και τη Βαρσοβία

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Mouzenidis Travel- Herodotus Tours

Αρκετές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Πολωνία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση