Όσοι δεν έχετε ακόμη επισκεφτεί τη Μάλτα αλλά σας ενδιαφέρει να πάτε κάποτε σε αυτό το ιστορικό νησί, μάλλον έχετε στο μυαλό σας μεσαιωνικά κάστρα και φρούρια, ιππότες, πολεμίστρες, τάφρους, συνοικίες με ιστορικά κτίρια και μπαρόκ ναούς ανάμεσα σε λιθόστρωτα στενάκια. 

Η Μάλτα όμως έχει και μια άλλη εντελώς διαφορετική όψη που ακούει στο όνομα Μάρσασλοκκ (Marsaxlokk). Πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο και με έντονα χρώματα παραδοσιακό ψαροχώρι στο οποίο κατοικούν περίπου 3.500 άνθρωποι που ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. 

Το χωριό πήρε το όνομα του από το αραβικό marsa που σημαίνει λιμάνι και το μαλτέζικο xlokk, που σημαίνει στην τοπική γλώσσα «νοτιοανατολικός άνεμος». Γύρω στον 9ο αιώνα π.Χ. το Μαρσασλόκκκ ήταν Φοινικική αποικία. 

Τα περισσότερα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία αφιερώνουν λίγες ώρες σε αυτόν τον πολύ ήρεμο και γραφικό τόπο, με στόχο κάποιον περίπατο μπροστά στο λιμάνι η για γεύμα με θαλασσινά. 

Το χαρακτηριστικό του Μαρσασλόκκκ είναι οι έντονα βαμμένες παραδοσιακές ψαρόβαρκες που ονομάζονται luzzu. Είναι ενισχυμένες στην κατασκευή τους ώστε να αντέχουν τις κακές καιρικές συνθήκες. 

Επιπλέον έχουν σαν διακόσμηση στην πλώρη ζωγραφισμένα μάτια όπως στα πλοία της αρχαίας Ελλάδας.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μάρσασλοκκ (Marsaxlokk), Μάλτα

Ταξίδεψα τον Μάρτιο του 2019

Καιρός πολύ ζεστός τους θερινούς μήνες, προτιμήστε Άνοιξη - Φθινόπωρο

Silver Holidays

Air Malta

Η Μάλτα βρίσκεται μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση