Έχετε επισκεφτεί ποτέ το εξωτικό Κιλκίς; Γνωρίζετε πως ο νομός ονομάζεται άτυπα η “Πύλη της Ελλάδας”; Θα σας ενδιέφερε να ανακαλύψετε τους ανεξερεύνητους θησαυρούς που διαθέτει αυτός ο τόπος;

Είναι κάποιοι προορισμοί, τόσο όμορφοι, τόσο μαγικοί, τόσο μοναδικοί, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την προβολή, αναγνωσιμότητα και προσέλευση επισκεπτών που τους αξίζει πραγματικά. Επίσης, μπορεί να είναι και τόσο κοντά μας που να χρειάζεται μόνο μια ημερησία απόδραση. Μια τέτοια περιοχή είναι το όρος Πάϊκο, που βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία στο νομό Κιλκίς στην πλευρά των συνόρων με το νομό Πέλλας.

Η ψηλότερη κορυφή του όρους Πάϊκου είναι σε υψόμετρο 1.650 μέτρων. Στους πρόποδές του βρίσκεται η γραφική Γουμένισσα φημισμένη για τους αμπελώνες και τα εξαιρετικά της κρασιά. Λίγο πιο πάνω στα σύνορα με τη χώρα των Σκοπίων, βρίσκεται και το ιστορικό χωριό Σκρα, όπου στα πρώτα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα και στον Α΄ΠΠ, ήταν πεδίο βίαιων συγκρούσεων και τόπος θυσίας αγωνιστών.

 Έχουμε επισκεφτεί αρκετές φορές την περιοχή και όλες τις εποχές του χρόνου. Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το χωριό, υπάρχει ένας καλά κρυμμένος φυσικός παράδεισος για τους ταξιδιώτες. Παρθένα και κατάφυτη φύση με τα χρώματα να εναλλάσσονται ανάλογα την εποχή. Αυτή τη φορά ( αρχές φθινοπώρου) πήγαμε εκεί με ομάδα ανήσυχων και δημιουργικών ταξιδιωτικών πρακτόρων από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε παλαιότερη επίσκεψη είδαμε μέχρι και γαμήλια φωτογράφηση, νεονύμφων από τη Θεσσαλονίκη!

Εκεί θα ανακαλύψετε εκτός από την πανέμορφη λίμνη που δίκαια ονομάζεται «Γαλάζια λίμνη», ρυάκια, καταρράκτες και γενικά ένα τοπίο που θα σας προσφέρει στιγμές ηρεμίας, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

 Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης του χώρου, με κατασκευή λιθόστρωτων μονοπατιών, αλλά και ξύλινα κιόσκια, παγκάκια και τραπέζια για να κάνετε πικ-νικ όταν καλοκαιριάσει. 

Η απόσταση του Σκρα από τη Θεσσαλονίκη είναι περίπου 85 χλμ, μέσω της εθνικής οδού για Σκόπια και κατόπιν περνώντας από Πολύκαστρο και Αξιούπολη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σκρα Κιλκίς

Το επισκεφτήκαμε το Σεπτέμβριο του 2020

Επιβάλλεται όλοι οι Έλληνες να επισκεφτούμε έστω μια φορά αυτόν τον τόπο

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην περιοχή

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Η εναέρια λήψη είναι του Νικόλα Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση