Θα επιλέγατε να καθίσετε σε ένα εστιατόριο το οποίο δεν σερβίρει το αγαπημένο σας αναψυκτικό ή μπύρα, αλλά ούτε και κάποια κλασσικά πιάτα όπως ρύζι ή ζυμαρικά; 

 Αν επιπλέον σας έλεγαν, πως ότι πιείτε και φάτε εκεί προέρχεται αποκλειστικά από πρώτες ύλες και προϊόντα της περιοχής; Δυστυχώς πολλές τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας επιλέγουν τα προϊόντα τους με βασικό γνώμονα τη φτηνή τιμή. Έχουμε φάει μέλι Βουλγαρίας πχ στην Κάρπαθο ή τα Κύθηρα, φέτα Δανίας στην Κρήτη, βούτυρο Ολλανδίας στις Κυκλάδες, κρέας Γερμανίας στη Χαλκιδική και δυο αυγά Τουρκίας κάπου αλλού. Στη Νάξο όμως τόλμησαν μα κυρίως ρίσκαραν, κάνοντας κάτι μάλλον πρωτοποριακό. Όλα μα όλα τα προσφερόμενα πιάτα είναι από τον τόπο τους, ενώ σε περίπτωση που δεν τα παράγουν, τότε απλά δεν τα προσφέρουν.
 
 Για παράδειγμα δημοφιλή αναψυκτικά, ζάχαρη, ρύζι ή ζυμαρικά ευτυχώς ή δυστυχώς δεν θα φάτε εκεί. Το μοναδικό «ξένο προϊόν» που υπάρχει εκεί θα λέγαμε πως είναι μόνο το πιπέρι και το αλάτι. Το εστιατόριο “1926” Γεύσεις Νάξου, δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, με στόχο να προσφέρει γαστρονομικές δημιουργίες αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα. Σεφ είναι ο Ναξιώτης Βαγγέλης Βενιέρης. Βρίσκεται στο λιμάνι της Χώρας της Νάξου, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει οπωροπαντοπωλείο, κρεοπωλείο, αλλά και πρατήριο για να αγοράσετε τα προϊόντα συσκευασίας.
 
 Η ονομασία του προέρχεται από την ημερομηνία ίδρυσης του συνεταιρισμού. Στο «1926» μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τοπικά κρύα και ζεστά ροφήματα αλλά και παραδοσιακές πίτες, ομελέτες, γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι κ.α. Δυστυχώς η Νάξος δεν παράγει καφέ για αυτούς που ξυπνάνε μόνο με φρέντο εσπρέσο. Στο μεσημεριανό ή το δείπνο σας, θα απολαύσετε απίθανα ντόπια εκλεκτά κρέατα όπως κατσίκι ή μοσχάρι, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους. Φυσικά μην παραλείψετε να παραγγείλετε την περίφημη γραβιέρα Νάξου και τα άλλα τυροκομικά, αλλά και τις φημισμένες πατάτες της.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Εστιατόριο παραδοσιακής κουζίνας της Νάξου

Την επισκεφτήκαμε τον Ιούνιο του 2019

Συνδυάστε το ταξίδι σας στη Νάξο με επίσκεψη στην Πάρο αφού χρειάζεται μόλις μία (1) ώρα με το πλοίο.

Athos Hellas

Προτιμήστε βραδινές ώρες για το δείπνο σας

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση