Δυστυχώς οι δύο ώρες που μείναμε στη Ναύπακτο, δεν ήταν αρκετές για να την ανακαλύψουμε όσο θα θέλαμε. Ωστόσο αν είστε περαστικοί όπως εμείς, σταματήστε στο περίφημο παραθαλάσσιο οχυρό της και απολαύστε έστω έναν καφέ.

Η Ναύπακτος είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε πευκόφυτη πλαγιά. Ανήκει στο νομό Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο. Είναι χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου. 

Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις, γνωρίζοντας κατά περιόδους μεγάλη ακμή και συνδέθηκε με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Αυτό επιβεβαιώνεται από την άρτια οχύρωσή της, η οποία ξεκινά από το λιμάνι, συνεχίζεται με τρία αλλεπάλληλα τείχη και καταλήγει στο κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί επίσης παραδοσιακός οικισμός.

Κατά την αρχαιότητα, ήταν λιμάνι και στρατιωτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Λόγω της στρατηγικής θέσης της, αποτέλεσε συχνά το μήλον της έριδος μεταξύ των κατακτητών της. 

Είναι γνωστή για την περίφημη ναυμαχία, όπου ο τουρκικός στόλος καταστράφηκε από τις ενωμένες ευρωπαϊκές δυνάμεις (Οκτώβριος 1571), στην οποία πήρε μέρος ως στρατιώτης σε ισπανικό πλοίο, ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη», Μιγκέλ Ντε Θερβάντες. Η Ναύπακτος συμμετείχε στην Επανάσταση του 1821 και απελευθερώθηκε το 1829.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ναύπακτος

Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 13.000

Εξαιρετικό ταξιδιωτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

Athos Hellas Travel

Μέρος της εκδρομής "Γύρος Πελοποννήσου" με διάρκεια: 6 ημέρες (5 νύχτες) Διαμονή: 2 Τολό, 2 Σπάρτη, 1 Πάτρα

Ο καιρός στη Ναύπακτο και τη νότια Ελλάδα γενικότερα, είναι πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο και δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα όποτε κι αν την επισκεφτείτε

Αφήστε μια απάντηση