Αφιέρωμα Αυστραλία
 

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας στην Αυστραλία, η επόμενη στάση μας αφορά τους Έλληνες και τις γειτονιές τους σε Μελβούρνη, Σίδνεϊ κ.α. Υπάρχει μια εντύπωση σε εμάς τους Έλληνες πως είμαστε το κέντρο του κόσμου. Λάθος. Όσοι έχετε ταξιδέψει αρκετά θα έχετε διαπιστώσει πως  η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου, αλλά  ταυτόχρονα παντού υπάρχει Ελλάδα !

 Τα περισσότερα μέρη της γης έχουν ένα κομμάτι Ελλάδας. Αλλού τεράστιο και αλλού ελάχιστο. Σε όποια χώρα και αν πάτε σίγουρα θα συναντήσετε κάποιον Έλληνα, ή θα βρείτε κάποια  εκκλησία, σχολείο,  μνημείο Ελληνιστικού πολιτισμού κ.α. Ένα από τα μέρη με άφθονη, αυθεντική, παθιασμένη Ελλάδα, είναι η Αυστραλία.

Οι Έλληνες της διασποράς αγαπούν με πάθος την πατρίδα τους. Και το δείχνουν κάθε στιγμή της ζωής τους, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Εξίσου όμως αγαπούν, τιμούν και σέβονται τη χώρα που τους φιλοξένησε αλλά και τους επέτρεψε να δημιουργήσουν. Την Αυστραλία.

 Όταν πήγαμε στη Μελβούρνη, ήταν στιγμές που νομίζαμε πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα  και όχι σε κάποια άλλη ήπειρο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την χώρα μας. Σήμερα ο πληθυσμός των Ελλήνων σε όλη την Αυστραλία είναι απροσδιόριστος, αφού για τις στατιστικές μετρήσεις υπολογίζονται διάφοροι παράγοντες όπως, η ομιλούμενη γλώσσα, η καταγωγή, ο τόπος γέννησης κτλ.

Επισκεφτήκαμε στη Μελβούρνη δύο περιοχές με έντονη την Ελληνική παρουσία. Η πρώτη ήταν η γειτονιά Oakleigh όπου στον περίπατό μας στον πεζόδρομο Eaton Mall η αίσθηση ήταν απόλυτα Ελληνική !

Επιγραφές, προϊόντα, καταστήματα, μουσική, άνθρωποι κ.α. να είναι όλα Ελληνικά. Και φυσικά φραπές και φρέντο εσπρέσο και μπουγάτσα Θεσσαλονίκης ακριβώς όπως στην Ελλάδα και όπως μόνο μόνο εμείς οι Έλληνες ξέρουμε. Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης και την οδό Lonsdale St. όπου και εκεί πολλά θύμιζαν Ελλάδα.

 Επιπλέον περάσαμε και από το Hellenic Museum το οποίο δυστυχώς ήταν κλειστό εκείνη την ώρα, αλλά είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να πάρουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες από Ελληνόπουλα που εργαζόταν εκεί. Να ξέρετε πως στη μακρινή Αυστραλία καίγεται πραγματικά και νοητά, επιπλέον και ένα κομμάτι Ελλάδας…

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αυστραλία, Μελβούρνη

Ταξιδέψαμε Ιανουάριο 2018

Ιδιαίτερα δαπανηρό ταξίδι που θέλει πολλές ημέρες και οπωσδήποτε άνθρωπο να σας φιλοξενήσει και να σας ξεναγήσει

Όταν στην Ελλάδα είναι χειμώνας εκεί είναι καλοκαίρι και το αντίθετο

Cosmorama Travel

Μεγάλη επιλογή μέσω Ευρώπης και Ασίας, τιμές μεταξύ 700-1200 ευρώ

Η Μελβούρνη είναι εννέα (9) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση