Η Ταϊλάνδη θεωρείται μια χώρα με ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική παράδοση, με την κουζίνας της να είναι δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τεράστια και ποικίλη εγχώρια παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κυρίαρχο το ρύζι, η κοινωνική συνοχή λόγω της Βουδιστικής θρησκείας, αλλά και η Κινέζικη επιρροή είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες που έχει τα σημερινά της χαρακτηριστικά. 

 Η «εισβολή της» σε Ευρώπη και ΗΠΑ έγινε ακόμη πιο αισθητή τα τελευταία τριάντα χρόνια, με ταχύτατη εξάπλωση που οφείλεται όχι μόνον στην ποιότητα της αλλά και στο επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ταϊλανδών. Η ποικιλία των προσφερόμενων εδεσμάτων είναι ασύλληπτη και μόνο αν ταξιδέψετε σε αυτή την ενδιαφέρουσα χώρα θα το καταλάβατε.

 Επισκεφτήκαμε την Ταϊλάνδη, περπάτησαμε στους δρόμους της Μπανγκόκ και της Πατάγια και γευτήκαμε κάποια από τα πιάτα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας. Η πρώτη διαπίστωση είναι πως όλη η χώρα είναι ένα απέραντο «ψητοπωλείο» ! Σε κάθε γωνία, δρόμο, πλατεία, πεζοδρόμιο κάποιος θα μαγειρεύει, θα ψήνει, θα βράζει, θα τηγανίζει κάτι. Κάθε είδους ψάρια, κρέατα, λαχανικά, φρούτα, γλυκίσματα είναι στη διάθεση του κόσμου. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο ζωντανό πλάσμα ή φυτό που να μην το μαγειρεύουν. Άλλα λαχταριστά και άλλα αποκρουστικά για τις δικές μας συνήθειες. θα δείτε από όλα. Από πόδια κότας και αποξηραμένα καλαμάρια μέχρι ακρίδες και κατσαρίδες.
 

 Στο ξεκίνημα της ημέρας αγοράζαμε και πίναμε μια παγωμένη δροσιστική και δυναμωτική καρύδα στην τιμή των 0,80 ευρώ περίπου. Τεράστια επίσης η ποικιλία από τροπικά φρούτα, συνήθως καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ζουμερό κίτρινο μάνγκο τους, αλλά και το παράξενο και βουτυρώδες ντούριαν. Αν σιχαίνεστε και φοβάστε από τους πλανόδιους πωλητές την ποιότητα των προϊόντων –και καλά κάνετε-, υπάρχει λύση. Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και τα ξενοδοχεία, υπάρχουν ποιοτικά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας με αυθεντικές γεύσεις Ταϊλάνδης.

 Προσοχή ! Όταν σας λένε είναι «καυτερό» ετοιμαστείτε για φωτιά στο στόμα σας. Οι γεύσεις της επίσης είναι λίγο από όλα: Πικάντικες, ξινές, αλμυρές και σχεδόν τις περισσότερες φορές γλυκιές. Σπάνια θα δείτε ψωμί, αλλά το ρύζι και τα νουντλς βρίσκονται σχεδόν παντού. Εμείς λατρέψαμε την καυτερή και πικάντικη σούπα Tom Yam Goong με γαρίδες και λεμονόχορτο. Αν δεν έχετε μεγάλες ιδιοτροπίες στο φαγητό, η Ταϊλανδέζικη κουζίνα δεν θα σας αφήσει πεινασμένους, ενώ κάποιοι ίσως γίνετε και φανατικοί θαυμαστές της.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ταϊλάνδη

Επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και την Πατάγια τον Ιανουάριο του 2018

Λατρεμένη γαστρονομική εμπειρία για ταξιδιώτες που τους αρέσουν καυτερά, πικάντικα και γενικά πιάτα με έντονες και παράξενες -για τα δυτικά πρότυπα- γεύσεις...

Cosmorama Travel

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ταϊλάνδη είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση