«Θεσσαλονίκη πόλη γαστρονομίας»!

Γευστικές δοκιμές και διατροφικές προτάσεις στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ 2022!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της ΔΕΘ να εξερευνήσουν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας με γευστικές δοκιμές, διατροφικές προτάσεις και παρουσιάσεις που θα πραγματοποιήθηκαν στο Περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 86η ΔΕΘ.

Με θεματικό άξονα το ζήτημα του Food Waste (ή αλλιώς «σπατάλη τροφίμων») ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της παγκόσμιας κοινότητας, το τμήμα Τουρισμού διοργάνωσε εκδηλώσεις γαστρονομίας, ενημερωτικές συζητήσεις για τη διατροφή και γευστικές δοκιμές.

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, όπου ο σεφ και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης ετοίμασε εύκολες και νόστιμες συνταγές που μπορούμε να φτιάξουμε με ότι «υπόλοιπο» μένει στο ψυγείο μας.

Παράλληλα η Δρ. Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διαιτολογίας Διατροφής του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος,  παρουσίασε τη θρεπτική αξία αυτών των πιάτων.

«Οφείλουμε όλοι μας να αλλάξουμε μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μας για ένα καλύτερο αύριο. Το ζήτημα του Food Waste ή αλλιώς «σπατάλη τροφίμων» δεν είναι μόνο οικονομικό ή ηθικό. Είναι κυρίως περιβαλλοντικό.

Με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας, η Θεσσαλονίκη ως πόλη γαστρονομίας και μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της ΟΥΝΕΣΚΟ, υλοποιεί δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Παρόν επίσης στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και ο Αλέξανδρος Θάνος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση