Είναι κάποιες περιοχές πάνω στη γη, για τις οποίες ότι κι αν περιγράψεις, ότι κι αν φωτογραφήσεις, πάλι θα τις αδικήσεις. Είναι τόση η ομορφιά τους, που μόνο αν καταφέρεις και το ζήσεις ο ίδιος, θα καταλάβεις το πραγματικό κλίμα που επικρατεί εκεί. Μια τέτοια περιοχή είναι και γειτονιά «Μικρή Γαλλία» ( Petite France ή Little France) στο Στρασβούργο. Οι Γάλλοι τη γνωρίζουν και ως Quartier des Tanneurs, ενώ οι Γερμανοί ως Gerberviertel ή “Tanner’s Quarter”. 

 H oνομασία Petite France δεν δόθηκε για πατριωτικούς ή αρχιτεκτονικούς λόγους. Προέρχεται από το “ξενώνα των συφιλειτουργών” ( Hospice des Vérolés), ένα κτίριο που χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα εκεί, ώστε να θεραπεύσει άτομα που έπασχαν από σύφιλη, ενώ στη συνέχεια ονομάστηκε Franzosenkrankheit («γαλλική ασθένεια») στα γερμανικά. 

 Η Μικρή Γαλλία είναι μια ιστορική συνοικία του Στρασβούργου και βρίσκεται στο δυτικό άκρο του ποταμού Ιλλ και αποτελεί μέρος της παλιάς πόλης. Ακριβώς πάνω στη Μικρή Γαλλία, ο ποταμός Ιλλ χωρίζεται σε μια σειρά από κανάλια και διασχίζουν την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα την ημέρα αλλά κυρίως όταν πέφτει το σκοτάδι και ανάβουν τα φώτα. 

 Αν την επισκεφτείτε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, είναι σίγουρο πως θα σας ενθουσιάσουν τα χιλιάδες περιποιημένα πολύχρωμα λουλούδια που είναι τοποθετημένα παντού ! Η ατμόσφαιρα είναι απλά παραμυθένια και αξίζει κάποια στιγμή να το ζήσετε από κοντά. Την περίοδο του μεσαίωνα ήταν γειτονιά που έμεναν και δούλευαν ψαράδες, μυλωνάδες και βυρσοδέψες. 

 Σήμερα αποτελεί το κυριότερο τουριστικό αξιοθέατο του Στρασβούργου και σίγουρα θα περάσουν κάποια στιγμή όλοι οι επισκέπτες, είτε με τα πόδια απολαμβάνοντας έναν ρομαντικό περίπατο, είτε μέσω κάποιου μικρού κρουαζιερόπλοιου που πλέει στα κανάλια της πόλης. Η Μικρή Γαλλία από το 1988 έχει ορισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

"Μικρή Γαλλία" Στρασβούργο, Γαλλία

Ταξίδεψα τον Ιούλιο του 2018

Δημοφιλής και "τουριστική" γραφική γειτονιά

Επισκεφτείτε το Στρασβούργο θερινούς μήνες ή την περίοδο των Χριστουγέννων

Cosmorama Travel

Aegean Airlines

Η Γαλλία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Καιρός ανοιξιάτικος-δροσερός την περίοδο του καλοκαιριού. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση