Μήπως να κάνετε κάποιο δώρο και στον εαυτός σας…;

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλοι περιμένουμε κάποιο δωράκι από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σκεφτήκατε άραγε να κάνατε και εσείς ένα ιδιαίτερο δώρο στον ίδιο σας τον εαυτό; Και δε μιλάμε για κάποιο υλικό αγαθό όπως ρούχα, παπούτσια η διάφορα αξεσουάρ. Αλλά για κάτι που θα σας προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές… Στο σώμα μα κυρίως την ψυχή σας!

Τι θα λέγατε λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί έστω και νοητά, τη μοναδική εμπειρία του χαμάμ η αλλιώς «υδροθεραπείας» στους χώρους του Polis Hammam στη Θεσσαλονίκη; Πήγαμε και απολαύσαμε υπέροχες στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης! Τι είναι όμως το Χαμάμ και ποια η ιστορία του;

Η Ιστορία του Χαμάμ

Από την Ελληνορωμαϊκή εποχή και κατόπιν στην Οθωμανική, η παράδοση λουσίματος – καθαρισμού – εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής, αποτελούσαν στοιχεία αναπόσπαστα της ανθρώπινης φύσης, προσφέροντας στους ανθρώπους ευεξία, ομορφιά, χαλάρωση και  καθαριότητα.

Στην αρχαία Ελλάδα τα υδροθεραπευτήρια χρησιμοποιούσαν την ενέργεια του νερού για λόγους θεραπευτικούς, οι δε γιατροί Ιπποκράτης και Ασκληπιός υιοθέτησαν την υδροθεραπεία και την μάλαξη(μασάζ) για την πρόληψη, αλλά και την θεραπεία των κακώσεων του σώματος των αθλητών και των πολεμιστών.

Το «Παραδοσιακό Χαμάμ» είναι λουτροθεραπεία και διαφέρει ουσιωδώς από ένα απλό λουτρό ή τμήμα ενός spa  ή άλλου ανάλογου χώρου όπου γίνεται χρήση προκατασκευασμένων ατμοκαμπινών.

Εκτός από την καθαριότητα του σώματος, το χαμάμ αποτελεί και ένα χώρο κοινωνικής επαφής, ευεξίας και χαλάρωσης. Είναι ένας χώρος συνυφασμένος με την καθημερινή ζωή της πόλης και των επισκεπτών της. Είναι μια συνεχής και ζωντανή διαδικασία.

Τι θα βρείτε και θα βιώσετε στα Polis Hammam

Στα Polis Hammam oι θεραπείες  είναι μοναδικές και βασίζονται σε  ειδικά πρωτόκολλα αναζωογόνησης. Πιο συγκεκριμένα θα βρείτε, τον κλασικό μαρμάρινο ζεστό χώρο με τον εντυπωσιακό τρούλο,  με τον πολυγωνικό μαρμάρινο πάγκο, τις σκαλιστές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά από τις παραδοσιακές βρύσες και τα μαρμάρινα ζεστά κρεβάτια όπου γίνεται όλη η ιεροτελεστία της Αυθεντικής Λουτρικής Περιποίησης, σε συνδυασμό με όλα τα παραδοσιακά ενδύματα και υλικά, καθώς και την απαραίτητη χαλάρωση μετά, σε ειδικούς χώρους ρηλάξ.

Η διαδικασία του  Αυθεντικού Παραδοσιακού Λουτρού  χωρίζεται σε τρία συμβολικά στάδια:  Εξαγνισμός, Εξυγίανση και  Απόλαυση, οπότε και η οργάνωση  της υπηρεσίας ακολουθεί την ίδια λογική.  

Μετά την αρχική παραμονή στο ζεστό χώρο του χαμάμ (Εξαγνισμός), αναλαμβάνουν οι  θεραπευτές, όπου πρώτα γίνεται η γενική απολέπιση του δέρματος και το πλύσιμο με σαπούνι ελιάς (Εξυγίανση) και τέλος ολοκληρώνεται με το αφρο-μασάζ σε σώμα και κεφάλι (Απόλαυση).

Επιλέξτε μία από τις πολλές και μοναδικές  θεραπείες του αυθεντικού παραδοσιακού λουτρού που σας προσφέρει το Polis Hammam και συνδυάστε την με μία από τις θεραπείες μασάζ, για να νοιώσετε αναγεννημένοι  και ανακουφισμένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας.

Απολαύστε  μια βιωματική εμπειρία ζωής, καθώς στους χώρους μας θα γνωρίσετε την τελετουργία της αυθεντικής λουτρικής περιποίησης, της αποτοξίνωσης , της χαλάρωσης και της ευεξίας, έτσι όπως την υιοθέτησαν και  την εφάρμοσαν ιστορικοί λαοί στην διαδρομή της ανθρώπινης εξέλιξης και του πολιτισμού.

Μυηθείτε στην απόλαυση της χαλάρωσης αλλά και της αντιγήρανσης, επιλέγοντας  θεραπείες ή δράσεις στον στους χώρους μας και ανακαλύψτε έναν καινούργιο τρόπο ζωής που θα σας απαλλάξει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, από πόνους, νευρώσεις , αϋπνία  πονοκεφάλους , αναπνευστικά προβλήματα, και μυοσκελετικούς πόνους και θα σας χαρίσει ευζωϊα.

Το Προφίλ του Polis Hammam–Polis Loutron

Το Polis Hammam είναι μία αλυσίδα χώρων ευεξίας με καταστήματα στην Θεσσαλονίκη  και στην Αθήνα, που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο παραδοσιακό Hammam της Ευρώπης σε δύο συνεχόμενες χρονιές(2018,2019) από το Luxury Τravel Guide,  και απολαμβάνει τις άριστες κριτικές των ικανοποιημένων πελατών του, λαμβάνοντας συνεχώς την ανώτερη διάκριση ποιοτικών υπηρεσιών από το Trip Advisor. 

Η ομάδα του Polis Hammam- Polis Loutron, σας ευχαριστεί εκ των προτέρων που θα μοιραστείτε μαζί μας,  αυτό το μοναδικό ταξίδι ζωής, μέσα από μια μεγάλη επιλογή εξαιρετικών ιεροτελεστιών χαμάμ, τελετουργικών μασάζ, και αποτελεσματικών θεραπειών περιποίησης προσώπου και σώματος.

Σκοπός μας είναι να σας μυήσουμε στη μοναδική φιλοσοφία ζωής , με βάση την καθαριότητα και τον εξαγνισμό που προκαλεί το νερό και να νιώσετε την απόλυτη αποτοξίνωση και χαλάρωση, σε συνδυασμό με την φροντίδα των ειδικών θεραπευτών μας  και τα αγνά και φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Περισσότερα στο https://polis-hammam.gr/

Αφήστε μια απάντηση