To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σαντορίνης, παρουσιάζει τους καλλιτέχνες Costas Picadas και Αρη Κατσιλάκη σε μια καθηλωτική έκθεση με ξεχωριστά έργα των δύο οραματιστών καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από μια μοναδική συνεργασία, παρουσιάζουν έναν αρμονικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών καλλιτεχνικών τους εκφράσεων.

Ο Costas Picadas μας προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου η τέχνη συνυπάρχει άψογα με την τεχνολογία. Η σειρά των εκτυπώσεών του, που περιλαμβάνει τα έργα «Γόνατο», «Καρδιά», «Εγκέφαλος» και «Πνεύμονες», μαγεύει με τα υπερρεαλιστικά χρυσά όργανα και τα φύλλα που φυτρώνουν μοναχικά μέσα σε ένα κατάλευκο χαρτί. Ως ένας ευέλικτος καλλιτέχνης πολλών μέσων, ο Costas Picadas κινείται άνετα μεταξύ ζωγραφικής, φωτογραφίας και βίντεο. Εστιάζοντας σε ψηφιακές εκτυπώσεις, που βασίζονται σε τρισδιάστατα μοντέλα ανθρώπινης ανατομίας, αποκαλύπτει την περίπλοκη ομορφιά της κυτταρικής ζωής σε μικροκοσμική και μακροκοσμική κλίμακα, δένοντας τα έργα του αρμονικά με τα εντυπωσιακά γλυπτά του Κατσιλάκη.

Την έκθεση θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του νησιού έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαντορίνης που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι, παρουσιάζει μια επιμελημένη επιλογή σύγχρονης τέχνης σε δύο ορόφους, με σκοπό την ανάδειξη της ποικιλομορφίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τέχνη, παρέχοντας μια πυκνή αλλά συναρπαστική εξερεύνηση της καλλιτεχνικής έκφρασης στην Ελλάδα του σήμερα και λειτουργεί ως πολιτιστικός προορισμός και καταλύτης για τη διαρκή ζωντάνια της τοπικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου  https://mmuseumsantorini.com/costas-picadas/ και μέσω email: [email protected] .

 Λίγα λόγια για τον Costas Picadas:

Ο Costas Picadas γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην École des Beaux-Arts και Ιστορία της Τέχνης στη Σχολή του Λούβρου στο Παρίσι. Τα έργα του, έχουν εκτεθεί σε περισσότερες από 90 εκθέσεις σε διάφορες χώρες. Από το 1994 ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί συνεχώς να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη.

Με την τέχνη του, φιλοδοξεί να οδηγήσει την εμπειρία του θεατή πέρα από την συναισθηματική πρόκληση, σε μια ανταπόκριση που θα επεκτείνει τη συνείδηση και θα επηρεάζει σώμα και ψυχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ζούμε σε μια εποχή όπου πολλοί άνθρωποι έχουν αποκοπεί εδώ και καιρό από τα φυσικά περιβάλλοντα που κάποτε βοηθούσαν στη ρύθμιση του νευρικού μας συστήματος. Όταν όμως επιστρέφουμε στη φύση, επανέρχεται στη μνήμη μας η συμβίωση που αναπτύξαμε μαζί της καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέλιξης.»

Η σειρά ANATOMY UNVEILED εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις επιστημονικές πραγματικότητες, με στόχο να προκαλέσει μια εμπειρία που δεν είναι μόνο οπτικά και γνωστικά διεγερτική για τον θεατή, αλλά προάγει επίσης την ευεξία και ενθαρρύνει την ψυχική και σωματική υγεία.

H ατομική έκθεση του Costas Picadas μας υπενθυμίζει ότι είναι καλό κατά καιρούς να απομακρύνουμε το βλέμμα μας από το άμεσο τεχνολογικό μας παρόν, όπου ο νους και το σώμα μας συχνά διαχωρίζονται και να σκεφτούμε για λίγο την ποιητική τους επανένωση.

Άρθρα, κριτικές και αναλύσεις του έργου του, εμφανίζονται σε καταλόγους ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, καθώς και σε εφημερίδες και περιοδικά στη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη, όπως το Zing Magazine, το Absolute Arts, το New York Spaces, το Whitehot, το Flash Art και άλλα.

Διάρκεια έκθεσης: Ιούνιος έως τέλη Σεπτεμβρίου.

Costas Picadas [email protected]

Website: http://www.costaspicadas.com/

Αφήστε μια απάντηση