Γράφουν-φωτογραφίζουν : Μπάμπης Τάσιος – Πάνος Γεωργιάδης
 
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ποια είναι;
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) είναι μία από τις περιφέρειες της Ελλάδας. Αποτελεί το δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης που καλύπτει το βορειοανατολικό άκρο της χώρας, δηλαδή το ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας και ολόκληρη τη Θράκη. Περιλαμβάνει επίσης δύο μεγάλα νησιά του Θρακικού Πελάγους, την Θάσο και την Σαμοθράκη.
 
Με σύνθημα: «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα»!
 
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε εν πλω στη Θεσσαλονίκη, το νέο της τουριστικό πρόγραμμα. Κεντρικό μήνυμα είναι το «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα».
 
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του τύπου, κατά την διάρκεια μιας 30λεπτης κρουαζιέρας, που πραγματοποιήθηκε με το πλωτό Cafe Bar «Αργώ.
Στόχος του προγράμματος, είναι η προσέλκυση νέων αγορών, παράλληλα με την επέκταση της τουριστικής περιόδου της Περιφέρειας.
 
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι μια αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα που προσφέρει το αυθεντικό, παραδοσιακό, τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Γεύσεις, μυρωδιές, αισθήματα, πολιτισμό, φυσικά πάρκα και τη Θρακομακεδονική Ριβιέρα. Υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το μοντέλο ήλιος και θάλασσα ενώ μπορεί κάποιος να απολαύσει όλα αυτά που προσφέρει η περιφέρεια σε εξαιρετική τιμή. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι η αγαπημένη παραλιακή έξοδος για τους Βαλκάνιους. Η σχέση κόστους και ποιότητας είναι ελκυστική. Αυτό θέλουμε να γίνει μια από τις πρώτες επιλογές και για τους Έλληνες. Επίσης κεντρικό στόχο έχουμε τον 12μηνο τουρισμό».
 
Ο υπεύθυνος τουριστικής προβολής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Σγούρος, μας δήλωσε <<Ξέρουμε τα μέρη μας και τις εμπειρίες που ζήσαμε ως κάτοικοι, και θέλουμε να περάσουμε την αυθεντικότητά τους και στον επισκέπτη. Να μην είναι απλά μια εγκυκλοπαιδικού τύπου παρουσίαση της περιοχής, αλλά να ζήσουν τα μυστικά της περιοχής.>>
 
Στη συνέχεια η κ. Ζωή Κοσμίδου, ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστίασε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, στις πολλές φυσικές ομορφιές της περιοχής και στα δυο νησιά την Θάσο και την Σαμοθράκη. «Στόχος μας είναι να γίνει ένα άλμα στο κομμάτι του τουρισμού. Θέλουμε διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής περιόδου. Όποια περιοχή κι αν επισκεφθεί κανείς στον τόπο μας αξίζει! Αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε στους εν δυνάμει επισκέπτες. Και έχουμε υπέροχα προϊόντα, όπως κρασιά τα Καβάλας και της Δράμας, τα γλυκά της Ξάνθης και της Κομοτηνής, τους καβουρμάδες Έβρου, γευστικά τυριά και αλλαντικά», δήλωσε.
 
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και η κα. Κατερίνα Φωτιάδου Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας και η κα. Αθανασία Τεκτονίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Καβάλας.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα

Προορισμός που προσφέρει Ιστορία, πολιτισμό, φύση, διασκέδαση

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Χρυσούπολη Καβάλας, Αλεξανδρούπολη

Αφήστε μια απάντηση