Ένα μεγάλο καράβι σε ήρεμες ή φουρτουνιασμένες θάλασσες…

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε πει κάποτε: “Πρέπει να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας, από την ελπίδα ότι η θάλασσα θα γαληνέψει. Πρέπει να μάθουμε, να πλέουμε και με τους δυνατούς ανέμους”.

Το Μακεδονία Παλλάς είναι ένα «μεγάλο καράβι» για τη Θεσσαλονίκη. Στέκει εκεί αγκυροβολημένο στα νερά του Θερμαϊκού με στόχο να ταξιδεύει νοητά, όλους τους επισκέπτες του, Θεσσαλονικείς και ξένους.

Για πολλά χρόνια έπλεε σε ήρεμες αλλά και φουρτουνιασμένες θάλασσες… Πέρασε στιγμές δόξας, φιλοξένησε ιστορικές προσωπικότητες, διαφήμισε και πρόβαλε την Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη. Στις φουρτούνες όμως λύγισε, άλλαξε καπετάνιους, πέρασε στιγμές παρακμής.

Γιατί το «αγαπούν» οι Θεσσαλονικείς…;

Τι διαφορετικό έχει τελικά το Μακεδονία Παλλάς που το κάνει ξεχωριστό; Μιλάμε για μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση. Με ιδιοκτήτες, εργαζομένους, με κέρδη ή ζημιές ανάλογα την εποχή.

Κι όμως! Κάθε τι που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει εκεί, η πόλη δείχνει να επηρεάζεται και να το συζητάει σαν να είναι κομμάτι δικό της. «Βήχει» το Μακεδονία Παλλάς; Κρυώνει και ανεβάζει πυρετό όλη η Θεσσαλονίκη.

Οι Θεσσαλονικείς αγάπησαν και αγαπούν το Μακεδονία Παλλάς, γιατί έχει «φανέλα»…..όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης του. Το νιώθουν σαν κάτι δικό τους στην πιο λαμπερή εκδοχή.

Κι αυτό γιατί αφομοιώθηκε με το χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της. Ακόμη και η αρχιτεκτονική του ογκώδους κτιρίου ταυτίστηκε με τις αδιάφορες αισθητικά πολυκατοικίες κατά μήκος της λεωφόρου Νίκης.

Φυσικά έχει ένα ακαταμάχητο πλεονέκτημα: Την εκπληκτική τοποθεσία και την απίστευτη θέα που προσφέρει στους διαμένοντες αλλά και όσους το επιλέξουν για ένα καφέ, γεύμα ή δείπνο. Αυτό το πράγμα να είσαι στο κέντρο μια μεγαλούπολης και να έχεις μπροστά σου αυτή την απεραντοσύνη, λίγοι το προσφέρουν.

Θέλω κάποτε να μείνω με οποιοδήποτε κόστος!

Είχα την τύχη να το επισκεφτώ για άλλη μια φορά. Μέρος του ξενοδοχείου βρισκόταν ακόμη σε φάση ανακαίνισης και μας είχε ανοίξει τα δωμάτια του, προκειμένου να τα δουν και να ενημερωθούν οι συνεργάτες του και δημοσιογράφοι της πόλης.

Όση ώρα βλέπαμε και φωτογραφίζαμε τους χώρους, ήμασταν εκστασιασμένοι από το στυλ και τη χαλαρωτική διάθεση που σου έβγαζε το κάθε δωμάτιο, σε συνδυασμό με την υπέροχη εξωτερική θέα. Από το μπαλκόνι βλέπαμε τη θάλασσα και τη Θεσσαλονίκη και νιώθαμε πως είμαστε πάνω σε ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο έτοιμο να σαλπάρει.

Όλοι εκφράζαμε μία και μοναδική επιθυμία: Θέλω κάποτε να μείνω σε αυτό το δωμάτιο με οποιοδήποτε κόστος!

Το πλοίο σαλπάρει στις 20 Απριλίου 2021!                

Σήμερα πλήρως ανακαινισμένο, λαμπερό, μοντέρνο, πολυτελές, με εξαιρετικές παροχές και υπηρεσίες, περιμένει να σαλπάρει και πάλι στις 20 Απριλίου. Η θάλασσα δεν είναι καθόλου γαλήνια αλλά πρέπει να μάθουμε να πλέουμε και με τους δυνατούς ανέμους….

Καλό ξεκίνημα Μακεδονία Παλλάς

Καλό ξεκίνημα Ελλάδα…

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς Θεσσαλονίκη

Άνοιξε ξανά στις 20 Απρ 2021

Η φιλοξενία και η συμπεριφορά της Ελένης και του Μπάμπη θα σας ξετρελάνουν

Πατήστε στο εικονίδιο για πρόγνωση καιρού στη Θεσσαλονίκη

Η απόσταση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 1000 μέτρα

Πατήστε στο εικονίδιο για website

Αφήστε μια απάντηση