Σε κάνει να αγαπήσεις το βιβλίο και τα ταξίδια!

 O Άγιος Αυγουστίνος είχε πει ένα πολύ ωραίο: «Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και αυτός που δεν ταξιδεύει, διαβάζει μόνο μία σελίδα». Ωραία ατάκα αλλά αποφασίστε να ταξιδέψετε ή τουλάχιστον διαβάστε έστω κάποιο βιβλίο. Το καλύτερο φυσικά είναι να συνδυάσετε και τα δύο.

 Αν λοιπόν ψάχνετε αφορμή για να ταξιδέψετε αλλά και να χαθείτε στον κόσμο των βιβλίων, επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο Livraria Lello στο Πόρτο. Σήμερα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά και ένα από τα ομορφότερα του κόσμου.

 Λάβετε υπόψη πως για την είσοδό σας πρέπει να καταβάλετε εισιτήριο κόστους 4-5 ευρώ, τα οποία θα αφαιρεθούν αν αγοράσετε κάτι. Δεν έχει πολλά χρόνια που συνέβη αυτό, αφού οι τουρίστες μπαινόβγαιναν απλά για να φωτογραφήσουν αυτόν τον εντυπωσιακό χώρο, λόγω της εξαιρετικής αρχιτεκτονικής του. Οι υπεύθυνοι άρχισαν να δυσανασχετούν με τη «μαζική εισβολή» των περίεργων και έτσι έβαλαν εισιτήριο. Αποτέλεσμα; Ακόμη περισσότερος κόσμος!

 Την ημέρα της δικής μας επίσκεψης γινόταν χαμός, τόσο από τουρίστες όσο και από ντόπιους. Επίσημα άνοιξε τις πόρτες του το 1881, ενώ λέγεται πως ήταν το αγαπημένο μέρος της JK Rowling, συγγραφέα του Χάρι Πότερ. Σύχναζε εκεί όταν ζούσε στο Πόρτο διδάσκοντας Αγγλικά αλλά και εμπνεύστηκε το σενάριο του έργου.

 Εκτός από την ποικιλία βιβλίων προσέξτε τη διακόσμηση και τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά σχέδια, σε στιλ αρτ νουβό και με χαρακτηριστικά της Γοτθικής Αναγέννησης, τα πολύχρωμα βιτρό της οροφής αλλά  τις ξύλινες καμπυλωτές σκάλες με νοερή κατεύθυνση στον ουρανό.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Πόρτο, Πορτογαλία

Ταξίδεψα Φεβρουάριο 2017

Βιβλιοπωλείο-τουριστικό αξιοθέατο

Περάστε ακόμη κι αν δεν έχετε σκοπό να αγοράσετε κάποιο βιβλίο

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην Πορτογαλία

Καιρός πολύ καλός οποιαδήποτε εποχή. Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Μία ώρα επίσκεψης είναι μάλλον αρκετή. Η Πορτογαλία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση