Είστε νεόνυμφοι ή θέλετε να νιώσετε περίπου όπως αυτοί; Προσδοκώντας την απόλυτη χαλάρωση σε ένα εξωτικό και πολυτελές περιβάλλον; Συνδυάζοντάς τα με την εξερεύνηση μιας πλούσιας σε πολιτισμό χώρας;

 Το Μεξικό και η πόλη του Κανκούν είναι σίγουρο πως θα καλύψουν στο μέγιστο όλα όσα φαντάζεστε και ονειρεύεστε συνολικά από έναν προορισμό. Και αυτό γιατί το Κανκούν δεν θα λέγαμε πως είναι Μεξικό και ας ανήκει εκεί. Αυτό το διάσημο θέρετρο είναι η κοσμοπολίτικη, εξωτική και χαλαρωτική εκδοχή της χώρας.

Θα έχετε άφθονο χρόνο να περπατήσετε στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτυ, τη Μεριδά, την Γκουανταλαχάρα ή τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας και των Αζτέκων το υπόλοιπο διάστημα. Στο Κανκούν όμως θα βρεθείτε σε έναν άλλον εντελώς διαφορετικό κόσμο. Έναν κόσμο πλαισιωμένο από κατάλευκες τεράστιες αμμουδιές λες και είναι από πούδρα, γαλάζια κρυστάλλινα νερά, κοκοφοίνικες για να απολαύσετε τη σκιά τους και φυσικά άπειρα υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, προσαρμοσμένα για κάθε απαίτηση.

Πολλοί λένε πως μοιάζει με το Μαϊάμι των ΗΠΑ και δεν έχουν άδικο, ενώ η φιλοσοφία, η αισθητική και οι παροχές των ξενοδοχείων, είναι προσανατολισμένες στους Αμερικανούς και γενικά στους δυτικοευρωπαίους τουρίστες διακοπών, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι Ασιάτες και άλλοι. Βρίσκεται στη Καραϊβική, σε ένα από τα ανατολικότερα σημεία του Μεξικού, τοποθετημένο στη βορειοανατολική ακτή της χερσονήσου Γιουκατάν.

 Η απογραφή του 2010 καταμέτρησε περίπου εξακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοίκους. Το αστικό κομμάτι της πόλης δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός αν θέλετε να αγοράσετε σουβενίρ σε κάποιες από τις μεγάλες αγορές που προσφέρουν τεράστια ποικιλία σε ικανοποιητικές αλλά όχι φτηνές τιμές σε σχέση με το υπόλοιπο Μεξικό.

Η τουριστική καρδιά όμως χτυπά στην παραλιακή ζώνη ( Hotel Zone) με τις πολυεθνικές αλυσίδες ξενοδοχείων να βρίσκονται «παραταγμένες» η μια δίπλα στην άλλη.  Αυτή η έντονα ανεπτυγμένη τουριστική ζώνη, είναι κτισμένη πάνω σε ένα μακρόστενο νησί, μέρος του δεύτερου μεγαλύτερου κοραλλιογενούς υφάλου.

Από τη μια πλευρά την «εξωτερική» είναι η Καραϊβική θάλασσα με περισσότερο κύμα ενώ από την «εσωτερική» βρίσκεται μια λιμνοθάλασσα με πολύ πιο ήρεμα νερά σχεδόν σαν πισίνα. Το κέντρο αυτής της Hotel Zone θα βρείτε δεκάδες καταστήματα για διασκέδαση, ψώνια και φαγητό, αν θέλετε να βγείτε από τον κόσμο των ξενοδοχείων.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Cancun (Κανκούν), Μεξικό

Ταξίδεψα τον Οκτώβριο του 2019

Ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Καιρός πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama travel

Turkish Airlines

To Μεξικό είναι οκτώ (8) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση